Szerinted ki minden idők legjobb Forma 1-es versenyzője?
Én sem hiszem, hogy el lehet dönteni, max. korszakonként lehet kettőt-hármat kiemelni.
És külön szempontok szerint is érdemes nézni:
- ki volt gyors pl. edzésen, egy körön - csapattárssal szemben, felületesebben abszolút értékben
- ki hozott ki többet a csapattársaival szemben különböző autókból (felületesebben ki volt többféle autóval világbajnok)
- ki volt kitartó: akár versenytávon, akár években számolva (persze, ha nem halt meg közben:( )
- mennyire értett az autója beállításaihoz
- milyen személyiségjegyei voltak, mennyire volt motiváló másokra nézve, mennyire lehet példaképnek tekinteni.
A végső "sorrend állításnál" persze ott a szimpátia is.
Hogy ki melyik szempontot mennyire értékeli, az is nagyon szubjektív: én pl. nagyon sokra értékelem azt a fajta kitartást, hogy sokáig legyen ott valaki az élmezőnyben. "A csúcsra nem csak feljutni nehéz, hanem fent maradni is" alapon egy kicsit mindig csalódom azokban, akiknek "elég" egy vb cím, és utána már nem éreznek magukban motivációt a folytatásra...
Ilyen alapon mondjuk egy Senna-Prost páros közül Prostot mondanám, pedig számomra is teljesen világos, hogy Senna is egészen különleges volt. Ugyanez Lauda-Hunt közül Lauda javára. Vagy Rosbergnek nagyon drukkoltam mindig, de csalódtam, hogy hamar kiszállt, Hamilton meg rettenetesen taszít, és rossz nézni számomra, de el kell ismerni, hogy ott van és csinálja, és még sikeres is:S Talán a kamszkorom időzítése miatt nálam mindig Schumacher lesz az etalon, a vitatott húzásai ellenére, de az első háromba tuti betenném Fangiót is.
A mai autók is úgy mennek mintha sínen mennének, tehát ha hivatalosan nincs is benne pl kipörgésgátló blokkolásgátló stb ettől még megoldják ugyanazt másképp.
Szerintem is csak korszakonként lehet megnevezni őket, mert folyamatos a fejlődés. Ma már annyival tudatosabban készülnek fizikailag és mentálisan is a versenyzők, egészen kisgyerek koruktól, sokkal nagyobb "merítésből" érkezve, hogy ha egy futottak még Hülkenberget beültetnél Fangio kocsijába, 100% hogy gyorsabb lenne nála mindig, minden körülmények között. Ettől még Fangio sokkal nagyobb versenyző, mint Hülkenberg.
Korszakonként (kb. évtizedenként) a legjobbak szerintem Fangio, Jim Clark, Lauda, Prost, Senna, Schumacher, Hamilton.
8
Senna még a saját érájában sem volt a legjobb. Prost sokkal jobb volt nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!