Szerintetek ki volt minden idők legjobb Forma-1-es versenyzője, és miért?
Szerintem több megközelítés van, ilyen az ereményesség is, amelyet pl. a VB-címek számával mérhetünk.
Ám az ereményesség ebben sportban nagyban függ a technikai környezettől. Ahogy az én időmben (amikor érdekelt a F1) mondták a versenyzők, a győzelemnek három (technikai) összetevője van: a motor, a gumi, és a sasszé. A sasszé a minden más, ami nem az első kettő.
Schumachernek, Prostnak, Piquetnek, később Sennának is mindez egy szerencsés kombóban megadatott.
Persze akkor vajon ha Schumi a Ferrarival 7 VB címet gyűjtött be, akkor most a Ferrari vagy Schumacher a bajnok? Vagy inkább a Ferrari-Schumacher páros?
Én egy olyan versenyzőt jelölök meg, amely korszakának egyik legnagyobb és elismert tehetsége volt. De a már említett "sasszé" sosem volt meg neki. A pályafutását saját pénzen vásárolt versenyautóval kezdte, egyebek mellett a Farrarinál is volt pilóta, akkor amikor a Ferrari már gyors volt, de még nem volt jó. Egy VB címet nyert végül, azután, hogy vissza akart vonulni a F1-ből. A visszavonulásról az az Ayrton Senna beszélte le, akivel nem voltak jóban (volt, hogy összeverekedtek), Senna bíztatta maradásra, ezután lett világbajnok, egy végig balszerencsés pályafutás végén. A Ferrari szurkolók, akik körében nagyon népszerű volt, nevezték el a mindig a végsőkig küzdő Nigel Manselt "Britt Oroszlánnak"
De ha már akorábban szóba kerültek a korszakok, és azok nagyjai, akkor ne feledkezzünk meg egy régi korszakban Maseratival versenyző Hartmann Lászlóról sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!