Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Futas utani terdfajast mivel...

David2014 kérdése:

Futas utani terdfajast mivel kzeljem?

Figyelt kérdés

rendszeresen jarok futni, egy hetvegen 19 km -t nyomtam le alapos bemelegitessel , nyujtassal es gumipalyan.

masnap reggel a bal terdem, pontosan a terdsapka belso szele elesen fajt, mire utal es mivel kenjem-kezeljem?

koszi

2018. márc. 27. 21:18
 1/5 Drazicc ***** válasza:
Érdemes lenne elmenned sportorvoshoz ha huzamosabb ideig fog fájni, porckopás is lehet. Amúgy fastum gél vagy tapasz, és a termálvíz csodákra képes, persze csak akkor ha nincs gyulladás pl ínhüvely.
2018. márc. 27. 21:51
 2/5 anonim ***** válasza:

ahogy én észrevettem akkor van ez a fajta fájdalom,ha az izomzat és az ízületek nincsenek felkészítve rendesen a futás okozta becsapódásra.

magyarul általában az jár így aki nem guggol és nem vádlizik.

a leggyakoribb kezdő hiba.

de mivel te 19km egybe letoltál,így nem igazán vagy kezdő,ezért lehet más a probléma oka,de első körben a mellék edzésre,vagy inkább annak a hiányára gyanakodnék.

vagy mivel írtad a nyújtást,az is lehet a probléma forrása ha az edzés elején végezted,mert hideg izomzatot nyújtottál ami sérülés veszélyes.

2018. márc. 27. 21:54
 3/5 A kérdező kommentje:
egy kicsit megvan duzzadva , es erosebb beajlitasonal eles fajdalom jarul hozza
2018. márc. 27. 21:54
 4/5 A kérdező kommentje:

sokaig elkovettem valoban azt a hibat hogy nagy futasok elott hidegennyujtottam kb 10 percet teli idoszakban.

futas alatt nem ereztem semmit, sot kimondottan jol ment, viszont ra 1-2 napra jelentkezett a fajdalom es a duzzadas.

heti egy alkalommal futottam kezdetnem 3 km-t amit heti szinten noveltem egy km el. valoszinuleg tul hirtelen eroltetes nagy tav meg a mellek edzesek kihagyasa lehet a ludas. a heti egy futas mellett semmilyen mas gyakorlatot nem vegeztem

2018. márc. 28. 20:35
 5/5 anonim válasza:

Szia! Ha még aktuális, én ezzel futok és túrázom. Nagyon hasznos! Régebben nagyon megfájdult a térdem a futástól, de ennek segítségével fájdalommentes. :)

[link]

2019. ápr. 11. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!