Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Hogyan tudok a leghatékonyabba...

Hogyan tudok a leghatékonyabban készülni úszás diákolimpiára?

Figyelt kérdés
Eddig is szinkronúsztam, heti 1 úszó edzésünk volt. Ott is a legjobb időm 1:12 lett a legjobb időm 100 gyorson. A tavasszal abbahagytam. Azóta csak akkor voltam medencében, mikor nyáron úszni tanítottam 3 kisgyereket. Azóta egyáltalán nem úsztam. Nem is tudom milyen kondiban vagyok, most szombaton lesz városi diákolimpia, elküldtek úszni és a héten közölték velem, hogy neveznek. Elmegyek, de nem szeretnék leégni, ezért szerintetek az jó, ha elmegyek néhány este úszni? Illetve, hogyan ugorjak fejest, hogy ne menjen tele a szemüvegem vízzel? Mert úsztam már 100at szemüveg nélkül, de lassabb is voltam meg a bukóforduló se ment. És még 1 utolsó kérdés, hogyan működik a továbbjutás városiról megyeire és megyeiről országosra? Már tavaly is eszembe jutott, hogy ez, hogy működik, de akkor egyáltalán nem érintett (bár az országos most se fenyeget). Illetve a V. korcsoport “B”be sok lány szokott kenni a városin? Sajnos nem találtam a városiról jegyzőkönyvet, pedig az idők meg az indulók érdekelnének.
2017. dec. 3. 22:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Elég kevés a hátralevő idő a versenyig, de valamit még tudsz tenni. Mindenképp menj úszni, lehetőleg naponta addig. 100 m gyorson indulsz? Néhány hossz belemelegítés után csinálj technikai gyakorlatokat: egykaros gyors oldalérintéssel, váltott karos oldalérintéssel, csúsztatott gyors, kivárásos gyors, csak láb, menj végig a mozgássor elemein, hogy minden menjen. Utána ússz 100 métereket egyre gyorsuló iramban. Figyelj, hogy maradjon meg az előzőleg átismételt helyes technika.

A bukóforduló gyakorold akár az előző gyakorlatok közben is, vagy külön úgy, hogy ráúszol a falra és fordulsz. Figyeld meg, hol kell indítani a bukfencet meg figyelj az elrugaszkodásra, azon sok múlik. Ha a versenyszabályok engedik a delfinezést forduló után, akkor azt is. Gyakorold a rajtot, a siklást a láb majd a karmunka bekapcsolását. A szemüveged illeszkedjen jól, húzd meg jól a gumit, 100 m-en nem számít, ha kicsit szorít, majd a végén leveszed. A célba érést gyakorld úgy, hogy 50 métereket úszol, az első 25 m laza, majd ott felveszed az iramot és a második 25 métert egy levegővel úszod. Szinkronúszóként ez nem lehet gond.

Ha sok ez gyakorlat egy edzésre, és tudsz, akkor naponta bontst két részre, reggel és délután.

Ismerős a helyzet, hogy a megkérdezésed nélkül beneveznek valahova, mert a sulinak jól jön az eredmény…

Drukkolok Neked! Szintén úszom és szinkronúszom is.

2017. dec. 4. 04:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy és fiú vagy lány?
2017. dec. 5. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!