Miért jó Hamiltonnak, hogy beszólt az IndyCar-os srácoknak?
Nem értem a dolog lényegét. Nem szoktak átszólogatni más szériákba. Miért volt jó neki, hogy lenézően nyilatkozott? Ezzel is a középpontba akar kerülni?
Én az IndyCar-os pilóták helyében már küldtem volna neki egy közös nyilatkozatot, hogy haver, várunk szerettel bármelyik futamon, akár jövőre az 500-ason is, mutasd meg mit tudsz. Szerintetek el merne indulni az 500-ason, vagy látva az idei baleseteket (is), tele lenne a gatya? Semmi bajom amúgy Hamiltonnal a pökhendi stílusát leszámítva, de ez azért egy kicsit túl volt szerintem a határon...
Azt nem tudtam, hogy direkt kérdezték a véleményét. Nem az a baj, hogy van véleménye, igazából semmi baj nincs ezzel, csak fura számomra, hogy leszól egy másik szériát. Mert köztünk szólva gondolom nem Alonso eredményét akarta méltatni ezzel. :)
Amúgy nem ugrom kútba. De nem is vagyok Hamilton. :)
Hát, nem tudom, két komponense van ennek...
Egyrészt Hamilton elég nagyképű és szájhős alapjában véve is, ilyen a stílusa, pláne amióta a csúcsautóval behúzott 1-2 bajnoki címet, még nagyobb az arca, mert úgy érzi, van mire.
Másrészt én egy kicsit úgy érzem, h túl van ez lihegve, aki visszaszólt indycaros (asszem Kanaan), ő is túlságosan megsértődött ezen, a média is túlságosan felkapta, h legyen min állást foglalni, meg csámcsogni, civakodni. Ilyenkor természetes, de lehet csak azért mert én is ilyen vagyok, h az ember mérlegel, összehasonlít, kíváncsi is, h mondjuk elmegy a Raikkönen a rallyba, na ott mit tud hozni, elmegy xy az indycarba, vagy voltak akik onnan jöttek, vagy egy új karriert építettek fel ott, na, ott mit tudnak elérni, hova elegek... mint amikor a magyar focista is kijut külföldre és érdekel, h egy nb1ben kiemelkedő játékos tud-e kapni egyáltalán mérvadó játékidőt egy Premier Leaguebe, ahol többé-kevésbé helytáll, vagy rögtön kiütközik, h egy Championship csapatba lenne max. elég egy itteni klasszis, vagy még oda se. Szerintem ezt mindenki figyeli és értékeli valahogy magában, csak nem mondják ki ilyen hangosan, mint Hamilton, meg nem ilyen stílusba mondanák max. hanem inkább Alonsot méltatnák,h nehogy megbántsák őket. Mind1, nem tudhatom mit gondolt pontosan, nekem nincs bajom azzal ha valaki kimondja amit gondol, és nem finomkodik direkt, ha úgy gondolta, mert érzek benne egy ilyen rosszalló hozzáállást, h mindenképp el akarja vitatni az ő érdemeiket, és ha Alonso, akinél ő nem sokkal rosszabb, pláne saját maga szerint, is ott jön, akkor ő is legyőzné őket, gyakorlással, komolytalanok, jobban tud náluk vezetni, bármilyen körülmények közt. Ebbe az ami még normális, h azért lássuk, h egy versenyző, aki természetes, h mindenkivel versengeni akar, mindenkit úgy néz, mint egy aktuális ellenfelet, akivel már szóban is összeméregeti magát, és ha érzi, h jobb, akkor ki is nyilvánítja. Persze lehet visszahúzódóbbnak lenni, de azért ez a működés valahol érthető. Van persze egy olyan éle, h csak középpontban akar lenni, az még visszataszítóbb számomra, h azért másnak beszólogat. De lehet csak szimplán levonta, h most vagy Alonso ennyire tehetséges, vagy az Indysek nem annyira jók, vagy valahogy ennek a kombinációja lehet, persze pont ezért ez bonyolultabb, az is lehet, h Alonso született tehetség ezen körülmények közt (is), vagy rendkívül gyorsan sajátít el dolgokat, így nem lenne jobb 3 év tapasztalat után se sokkal, ez mondjuk pont Hamiltonra is igaz, mert ő se sokat fejlődött amióta az F1ben van, sőt számomra talán az első idénye volt a legmeggyőzőbb, azóta inkább kételkedek néha-néha a tudásában.
A lényeg, h én nem vettem volna komolyan, max. annyit szóltam volna vissza, "beszállva a játékba", elvégre ez egy felnőtteknek szóló versengés, egy nagy játék, h "Szeretettel várunk, h megtapasztald, mi az igazság" vagy "Legközelebb akár meg is nézheted milyen is ez valójában, vagy össze is mérhetjük tudásunkat, szeretettel várunk :)" vagy "Mi akadályoz abba, h meggyőződj erről a saját bőrödön, ha már ennyire izgat?" Szóval valami ilyesmit. Nem kell ezt túl komolyan venni, bele lehet menni a játékba, vagy le kell sz*ni. Kiakadni felesleges rajta. Amúgy ahogy így ezt leírtam én nem is feltétlen a rosszindulatot érzem Hamiltonon inkább ezt a tipikus 7 éves idegesítő kisgyereket, aki mindenben verseng veled, élcelődik, direkt húzogatja az oroszlán bajszát, és nem tudsz vele mit kezdeni, remélem meg van ez a típus. Erre lehetett volna még max. reflektálni, h nem minden az, h ki a gyorsabb, meg h egyébként se ilyen könnyen eldönthető dolgok ezek, úgyhogy ideje felnőnie. Szóval én mondjuk ezért nem mennék bele a játékba, mert az ilyeneknek csak az a lényeg, h valamivel élcelődhessenek, ha eljönne és megállna alatta technika akkor azzal jönne, h amúgy nem érezte őket keménynek, ha a középmezőnybe jönne, akkor arra fogná, h gyakorlással verhetők, ha előrébb akkor pláne, már az se kéne neki... akkor persze mondhatja az ember, h gyere el egy teljes bajnokságra stb. és akkor menne a farokméregetés évekig, eredménytelenül. Max. az nyugtatná le ha az utolsó helyeken jönne végig, de akkor is lenne kifogás, h ez nem az ő világa, de az F1ben stb.-stb. Nem, igazából ismerem ezt a típust, most rájöttem. Az ilyennek azt kell mondani, h ha megkérdezne róla egy riporter "Felesleges vele foglalkozni csak élcelődni és a középpontban lenni szeretne. Nem tudom, ha ennyire izgatja, akkor mi akadályozza meg abba, h kipróbálja saját maga is a dolgot."
Egyrészről rákérdeztek ő válaszolt, másrészről valszeg elege lett az Alonso hypeból. Az IndyCar nem egy top sorozat. Évtizedek óta döglődik. A mezőny gyagyi, gyakorlatilag európából kibukdácsolt formula versenyzők alkotják a mezőny javát, akiknek nagy a szája ha valaki beszól de amúgy meg sírnak hogy ne legyen a sorozatban több ovál mert veszélyes. Lásd az IRL IndyCar-ban csak oválok voltak a 2000-es évek elején, a megdöglött CART-ból átjöttek az európaiak, pár év alatt kigyomlálták az oválokat. Szóval nekik is tele a gatya, csak nincs más választásuk, mert a gagyisága ellenére a múltja miatt még mindig jegyzik itt ott az IndyCart.
Amúgy Hamilton azt mondta hogy inkább a NASCAR-ba menne mert amerikában az a csúcs, és ebben teljesen igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!