Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A BMW miért nem képviselteti...

A BMW miért nem képviselteti magát a Formula-1-ben?

Figyelt kérdés
Először is megjegyzem laikus vagyok, szóval ennek tudatában vessetek rám követ. Ez a kérdés csak arról jutott eszembe, hogy szinte mindenki agyonajnározza a BMW-t. Állandóan hallom, hogy M-Power így BMW úgy. Még a yt-on lévő AMG vs BMW acceleration összehasonlításokban is állandóan veri a bajor márka a mercit. De ha állítólag ilyen jó a BMW, akkor miért nincs jelen az F1-ben a Mercihez hasonlóan. De tudtommal a 24 órás Le Mans-i versenyen sem szoktak elérni olyan nagy sikereket. Azt hiszem ott is inkább az Audi dominál.

2016. nov. 14. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hűha, 2004 ota követed? Az igen. Én meg azóta mióta van magyar nagydíj...

Úgy látszik neked kimaradt a Schumi-dominancia, a Vettel-dominancia, vagy akar a Prost-Senna dominancia....

Sokkal jobbak most a versenyek mint akár 10 vagy 15 éve.

2016. nov. 20. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:
És ez mit bizonyít, hogy mennyi idő óta követem? :D Igen, 12 éve követem, csupán, a Schumi dominancia legvégét kaptam el, és a Vettelt végig átéltem (miért maradt vna ki?), akkor utáltam meg a sportot. De a lényeg, hogy még hagyján, hogy csak unalmasabbak lennének a versenyek, és az utóbbi 6 szezonba a '12-ön kívül egy igazán jó szezon ne lett volna (mondj egyet, komolyan). Ennél sokkal fontosabb, mivel a bajnokság szorossága és az események "akár bármikor" felpöröghetnek, izgalmasan alakulhatnak, de maga a sport is sokkal élvezhetetlenebb, köszönhetően a porszívóhangú turbómotoroknak, a hulladék pályáknak, az összes h*lye kötött szabálynak, ami után büntetések százai, meg egy kis esőben rögtön safetycar mögöttti körözgetés jön, vagy épp az autók ocsmány kinézetének és a rengeteg, a sportból a valódi lényegét kiölő kis mindenféle high-tech kütyünek, amivel lehet több előzés van, csak épp egy csatát sokkal ritkábban látunk, bár lehet jobb is így, mert amikor van, akkor úgy is büntetés a vége, mert megmerte támadni.
2016. nov. 20. 23:39
 13/16 anonim ***** válasza:

nezd, nekem nincs kedvem a hulyesegeidet pontrol pontra cafolni, xart sem tudsz az F1rol.

Nem szereted, ne nezd, jogodban all.

2016. nov. 20. 23:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Korábban volt a BMW. A Sauber és a Williams csapat ezzel a motorral ment.
2018. ápr. 10. 20:25
 15/16 anonim válasza:
Formula E-ben saját csapata van a BMW-nek, sőt asszem saját fejlesztés is az autó. A 2018/19-es futamtól kezdik meg a versenyzést. Most még csak próbálgatják a gépet, matricázás sincs még kész rá. Amúgy a legtöbb gyártó nem látja értelmét az F1-nek mivel irreálisan drága az egész, illetve a jövő nem a turbómotorokban van, hanen az elektromos illetve a hidrogén hajtasú autókban. Lásd Toyota Mirai.
2018. máj. 13. 09:49
 16/16 B-Boy Tr1ck2g válasza:

"Most meg ott tartunk, hogy egy energiaitalos gyártóval nem képes felvenni a verseny egy Ferrari!"

Hmm? attól hogy a Red Bullnak van energiaital márkája attól még egy csomó sportban is jelen van méghozzá szervezőként is.. Red Bull Air Race, Red Bull BC One (saját csapat a Red Bull All-Stars végigverik a fél világot), Red Bull Drift Shifters és még vagy 10-15 esemény a Red Bull szervezésében (vagy főszponzorként).. A Forma 1-ben a Red Bull-nak garázsa van és nem gyárt motorokat, valószínű nem is fog.. én a legjobban egy Red Bull Audi esetleg Porsche csapatnak ölrülnék a legjobban :)

2021. jún. 5. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!