Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » 14 évesen milyen sportot...

14 évesen milyen sportot érdemes elkezdeni, ha esetleg olimpiai szintet szeretnék?

Figyelt kérdés
Vívásról lekéstem?

2016. aug. 7. 22:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"Csupán arra céloztam, hogy abban még akkor is lehet sikereket és eredményeket elérni, amikor az élsport legtöbbjében a fizikai korlátok miatt már nem." - Nem, ez irreális.

A mentális teljesítmény építését is korán kell elkezdeni. Itt nem fizikai, hanem szellemi korlátok vannak. Ugyanúgy, ahogy egy úszó lekésett 14 évesen, egy sakkozó is szinte behozhatatlan hátrányt halmozott fel.

2016. aug. 8. 11:42
 12/14 anonim ***** válasza:
59%
Gyúrj rá és tényleg szív, lélek, erő egyesüljön. Próbáld meg legyőzni a határaidat és senki nem tudhatja, hogy nem -e neked szurkolunk majd egy jövőbeli olimpián :-) Csak rajtad múlik és én szorítok, hogy sikerüljön!
2016. aug. 9. 20:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
8évig vívtam. Ezt a sportot alapjáraton nem kezdik olyan fiatalon. A 14 évvel az az egy probléma van hogy van egy versenysorozat amit olimpicinek hívnak. Ebből már te ki esel, ami azért gond, mert itt éveken át vívhatnak a fiatalabbak "tét" nélkül. A tét nélküliséget úgy értem, hogy megnyerheted a versenyt, ezert kapsz érmet, kupát, még pontokat is gyűjtesz, amivel ha neked van a legtöbb akkor te leszel az országos bajnok, viszont más tétje nincs. De később, ami a te korosztályod lesz, ott már olyanok vannak akik be akarnak kerülni a válogatottba, és ki szeretnének jutni nagyobb versenyekre. Ott már nem lehetne gyakorolni, ott nem lennének könnyű ellenfelek. Ha tehetséges vagy vívásban, akkor nem késő, mert ki lehet még hozni a tehetséget, de ha nem, akkor ne kezdd el. Szerintem sportolj tovább, és próbálj ki mindent! De tényleg mindent! És amiben a legjobb vagy azt csináld. Előre is sok sikert:)
2016. aug. 10. 02:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan sportok, amikhez már késő elkezdeni versenyszerűen, ilyen például az úszás. Viszont a vízilabda talán még nem késő (ha nem most tanulsz meg úszni), viszont ehhez olyan testalkat is kell. A torna szintén esélytelen (főleg, ha lány vagy).

A vívás 14 évesen szerintem még nem késő, lásd Imre Gézát, 40 évesen döntős volt.

A küzdősportok között talán lehet olyan, amit még érdemes elkezdeni, az országúti kerékpárnál a 25 éves még fiatalnak számít, lövészet, íjászat, golf, rögbi (bár ehhez szerezz csapattársakat...), vitorlázás, súlyemelés, talán ezek ahhoz, amiket ilyen idős korban is el lehet kezdeni.

2016. aug. 10. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!