Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Csak én öregszek, vagy más...

Csak én öregszek, vagy más szerint is ez lesz az utóbbi idők legérdektelenebb olimpiája?

Figyelt kérdés
Igaz csak 23 vagyok szóval nem sok olimpiát láthattam még (a 2000-est még nem néztem), de azóta minden ilyen sporteseményt megnézek. A mostani Rio-i viszont számomra totál közömbös. Talán azért, mert minden ilyen szambás dél-amerikai giccsparádétól rosszul vagyok. De ez legfeljebb csak a megnyitót érinti, azonban a hangulathoz csak hozzájárul. Viszont az a tény, hogy már évek óta havi szinten lehet olvasni ilyen dopping botrányról, olyan csalásról, korrupció, orosz sportolók, lebukott atléták stb. Az olimpiai rendezéssel kapcsolatos háttér információkról meg nem is beszélve (fertőzött víz, katasztrofális körülmények, bűnözés). Úgy érzem kinőttem már abból, hogy ezeket a "tenyészett biorobotokat" gyermeki izgatottsággal a képernyő előtt csodáljam, hogy: "Hű magyar aranyérem, legyünk büszkék rá.". Később meg úgy is csak felveszik a milliókat (a fejesekről nem is beszélve), de legalább addig is van cirkusz és kenyér a népnek.

2016. aug. 4. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
2000 éve is azért rendeztek Olimpiát (is), hogy lekösse az embereket és ami ezzel jár. És akkor nem volt net, meg pc, okostelefon, szóval a mai világban sokkal több dologgal le tudja kötni az ember magát. De ettől a sportolóink eredményei fontosak, doppingolás mentesen. Amúgy a dopping szerintem már az ókorban is létezett, főképp a 70-80-as években.
2016. aug. 4. 21:07
 2/5 anonim ***** válasza:
* mármint az 1970-80-as években volt talán a toppon.
2016. aug. 4. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
Az idő előrehaladásával az Olimpia folyamatosan veszít az értékéből. Nagyon szívesen megnézek egy-egy versenyszámot, de én például nem tudok beléjük többet képzelni, mint jól megszervezett cirkuszi mutatványok. Az viszont igaz, gyerekként én is lelkesebb voltam az ilyesmik iránt. :)
2016. aug. 4. 21:12
 4/5 anonim ***** válasza:
kicsit azt érezni a brazilokon, hogy csak legyünk már túl rajta, a britek sokkal lelkesebbek voltak, meg a japcsik is azok lesznek majd, meg most jóval kevesebb lesz a közvetítési idő is mint négy éve akkor ugye az eurosport végig adta most meg csak m4 lesz mert az m5 öt nem adják minden háztartásba a sz*metek
2016. aug. 5. 00:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 30 éves vagyok, és még mindig lelkes. Sőt, az idő előrehaladtával minden olimpiából egyre többet láttam. A 2000-esnél az időeltolódás miatt is inkább csak az esti összefoglalókat néztem meg. 2004-ben már néztem élőben is, amikor eszembe jutott, de olyan különösebben nem foglalkoztam vele. 2008-ban már minden egyes nap ott ültem a tévé előtt, és sokkal célirányosabban követtem. 2012-ben pedig már több csatorna között váltogattam mindennap, és az interneten is néztem, meg utánaolvastam. És biztos vagyok benne, hogy most is így lesz. A téli játékokkal egyébként ugyanezt az utat jártam be nagyjából.

Én a hangulattól sem félek. A szambahangulat sem zavar, és jól van ez így, hogy mindig más városban és más stílusban tartják. Egyébként meg a két évvel ezelőtti, szocsi téli olimpiától tuti nem lesz rosszabb. Szerintem az volt a mélypont: téli olimpia egy nyaralóhelyen, hó nélkül, a semmi közepén felhúzott totál felesleges, kihasználhatatlan épületekkel, a korrupció miatt a modern játékok történetében leginkább elszállt költségvetéssel, és akkor még a szervezett, állami doppingprogramról nem is tudtunk...

2016. aug. 5. 04:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!