Formula 1-ben a győztes miért nem lenget zászlót a tiszteletkör alatt?
Atlétikában meg hasonlóban a győztes az országa zászlójával parádézik. Az autósportokban ez miért nincs így? Szabályzat tiltja, vagy csak nem szokás?
(Tudom, volt pár kivétel, pl Panis Monacóban, vagy Hill Silverstone-ban, de ezek nagyon ritkák).
Szoktak lengetni ha megnyerik a vb-t.
Az atlétikában is a vb győzelemnél lengetnek, a forma 1ben is.
Na meg akkor néha ha a hazai nagydíját nyeri meg valaki.
Na most akkor melyik a kettő közül? :)
Valaki be tud linkelni tiltó szabályt, vagy olyan videót, ahol zászlóval mennek?
Nem tudom most pontosan mi van, de egy ideig tényleg tiltotta a szabály, mert balesetveszélyes,z gondold el mi van, ha beleakad a zászló valamibe és kárt okoz az autóban. Abból akár baleset is lehet, de azért volt olyan pilóta aki ennek ellenére megtette.
Ugyan ez volt a piskótázással. (a kocsi körben-körbe forgatása. Tiltották, de mégis csináltak, aztán inkább engedték.
Szóval nem tudom most szabad-e vagy sem, a lényeg az, hogy néha, bár nem túl gyakran előfordul, max kifizetik érte a büntetést.
Alonso például elég tökös hozzá:
"A hivatalos vizsgálat során találtak egy összehajtogatott osztrák zászlót az autóban, melyet a diadal köre alatt akart lengetni Ratzenberger tiszteletére."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!