A sakk sport?
Figyelt kérdés
Szerinted sport-e a sakk? Ha nem, miért, ha igen, miért?2015. aug. 24. 07:45
1/21 anonim válasza:
Sportnak minősül véleményemtől függetlenül is.
2/21 A kérdező kommentje:
Első, nemzetközi sportszövetség által sportként meghatározott, de én most személyes véleményekre lennék kíváncsi!
2015. aug. 24. 07:49
4/21 anonim válasza:
Szerintem nem. Persze lehet jonni azzal, hogy szellemi sport, de olyan meg nincs. A sporthoz, kitartás, erő, akarat, izom és elszántság kell. Ezek közül a sakkhoz egyik se.
5/21 anonim válasza:
Igen - két ember méri össze a képességeit. Pont mint teniszben, pinpongban, és hatmillió egyéb sportban. Most az, hogy nem konkrétan az izomerő a lényeg, az csak egy dolog - rengeteg csapatsportnál se az izomerő a lényeg, hanem a csapat összetartása, összeszokása, sőt, akár a technikai felkészültsége (lásd Forma1, amit bőven sportnak néznek).
6/21 anonim válasza:
A sport olyan tevékenység, amit az ember a szabadidejében csinál, és képességeket fejleszt... Az izom munkának semmi köze a sport szóhoz...
8/21 anonim válasza:
9/21 anonim válasza:
Évekig versenyszerűen atletizáltam, később kipróbáltam a sakkot. Nekem a sakk egyértelműen nehezebb volt. A sakk nem is akármilyen sport, hanem az egyik legkeményebb!
A csak fizikai oldalról megmérettetett személyek nem rendelkeznek a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy véleményt alkossanak egyik ilyen kérdésben.
10/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, milyen értelemben volt számodra nagyobb kihívás a sakk? Egyébként én is sakkozok és atletizálok...
2015. aug. 27. 08:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!