Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az energiaital ivása már...

Az energiaital ivása már doppingolásnak számít?

Figyelt kérdés

2015. aug. 3. 19:12
 1/10 anonim ***** válasza:
dehogy. ami a WADA-listán rajta van, az számít annak. más nem.
2015. aug. 3. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Én biztos nem innék doppingvizsgálat előtt..

Mondjuk szerintem ok. de ajánlom ezt a listát:

[link]

Rengeteg olyan gyógyszer van a listán amit pl. simán meglehet venni vény nélkül gyógyszertárban. Plusz a nagy mennyiségben foggyasztott koffein is egykor necces volt.

Légy óvatos :)

2015. aug. 3. 19:39
 3/10 anonim ***** válasza:

koffein? és az miért?

ami pedig recept nélküli, azokban egy közös: pseudoephedrin van benne, ezért tiltott. azért annyira nem kell parázni, se koffein se taurin miatt nem buksz meg.

na persze azt nemtom, te mit értesz energiaital alatt...

2015. aug. 3. 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem 2004-ben törölték a koffeint, akkor 12 mikrogramm/ml esetében dobbingnak minősült. Ezért írtam, hogy egykor necces volt.
2015. aug. 5. 11:15
 5/10 holnaptegnapja válasza:
Tudatosan alkalmazva, IGEN.
2015. aug. 6. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

nincs ilyen kitétele a WADA-szabályzatnak h tudatosan vagy sem. ha már itt tartunk, lehet véletlenül is doppingolni, sőt, ne viccelj, sok sportolónak fogalma nincs, mi a frászt töm bele az edzője ...

csak komolyan nem értem, ki honnan szedi a véleményeit. ott van a teljesen egyértelmű WADA-tiltólista, ami azon szerepel, az doppingolásnak minősül, ami nem, az nem. ennyi. nincs itt olyan, hogy esetleg vagy tudatosan vagy mégis .... nem értem na.

2015. aug. 7. 06:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Pl. Tesztoszteron. Kis mennyiségben normális, nagy mennyiségben doppingnak minősülhet.

Nem annyira fekete-fehér az a doppinglista..

2015. aug. 7. 07:25
 8/10 anonim ***** válasza:

ez is igaz, a szervezet-azonos anyagok quantitatív kimutatásával gondban is vannak rendesen ... de azért legtöbb esetben kimutatható, hogy mesterségesen turbózták-e fel a tesztoszteront is vagy netán csak az adott sportolónál kicsit emelkedettebb az érték az átlaghoz képest ...

Ilyen értelemben valóban nem annyira fekete-fehér, de akkor úgy fogalmazok, hogy a szervezet-idegen anyagok esetében abszolút tételes, abszolút fekete-fehér.

(mellesleg pont az ilyen szubjektív adatok adnak lehetőséget sajnos a visszaélésekre, ugye sajnos a doppingosok is nagyrészt megrendelésre teszik el az útból az éppen nem kívánt sportolót ... :( no comment, de hát undorító világban élünk ugye, ezt tudjuk. ahogyan azt is, hogy a szövetségek kilóra veszik meg a doppingellenőröket, szal nehogy vki abban a tévhitben éljen, hogy ez olyan szépen, objektíven működik nálunk (Bár nem csak nálunk vannak "egyéb" érdekek is..)

2015. aug. 7. 08:22
 9/10 anonim válasza:
Vigyázz vele,mert ha túl sokat és nagy mennyiségben alkalmazod idegrendszeri problémáid lehetnek pl:túladagoláskor idegrángógörcsöt kapsz és már kisebb menyiségben is agresszívan reagál tőle az ember,én annak idején a kakaóport nyomattam nagy mennyiségben,az tele van koffeinnel.
2015. aug. 7. 17:22
 10/10 anonim ***** válasza:
es orrba toltad? :D
2015. aug. 9. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!