Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A Forma-1 a halálán van?

A Forma-1 a halálán van?

Figyelt kérdés

Most hétvégén Austinban csak 9 csapat vesz részt a futamon, a Caterhamnek két hete van befektetőt találni, a Marussia hasonló cipőben jár. A Force India csak az utolsó pillanatban tudott elmenni az amerikai versenyre, a Sauber hatalmas adósságot görget, a Lotus is csak Maldonado pénzéből éldegél, az FIA láthatóan nem tud mit kezdeni a helyzettel, a nagy csapatok nem akarnak költségsapkát, a Force India-Sauber pedig bojkottal fenyegetőzik, ha továbbra sem találnak megoldást a pénzügyi válságra, így az is elképzelhető, hogy Brazíliában csak 12-14 autó venne részt a futamon! (ha a Lotus is csatlakozik a bojkotthoz)

Ez sajnos nagyon a Forma-1 végvonaglásának tűnik nekem, szponzor alig van, a nagy csapatok teszik félre a tévés bevételek többségét pl. a Ferrari csak azért mert Ferrari évente több tízmillió extra eurót kap, csak úgy, mert történelmi istálló -kitörölhetik a hátsó fertályukat a történelmükkel, ha nem lesz ki ellen versenyezni-, az új motorok 20-25 millió euróba kerülnek a csapatoknak a korábbi 5-10 millió helyett, fizetni kell a Pirellinek a gumikért -régebben a gumiszállító a csapat szponzora volt-, egyszóval nagyon pesszimista vagyok az F1 jövőjével kapcsolatban.

2014. nov. 1. 13:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagy csapatok elindulnak 3 autóval és máris megvan a létszám.
2014. nov. 1. 13:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Ja mert az olyan könnyen megy, eddig csak a Ferrari meg a Red Bull bólintott rá egy harmadik autóra, meg akkor is legalább hét csapatnak kellene három autót indítani, hogy ki legyen egy normálisnak mondható 21 kocsis rajtrács. Márpedig a mostani kilencből is két-három csapat a megszűnés határán egyensúlyoz.

A háromautós csapatok csak a gondok elodázására jó, a megoldásra nem.

2014. nov. 1. 14:00
 3/12 anonim válasza:
71%
Engem pl teljesen hidegen hagy, hogy van e marussia vagy caterham a rajtrácson, gyakorlatilag eddig is csak mozgó akadályok voltak a pályán.
2014. nov. 1. 14:04
 4/12 anonim válasza:
89%
Miért lenne a hal állán? A pályán van, nem?
2014. nov. 1. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
A forma-1 egy drága sport. Aki nem bírja, az kihullik. Mindig voltak csapatok, amik megszűntek, de megvannak azok is, amik a kezdetektől részt vesznek minden évben. Nem is baj, ha a túlságosan gyenge csapatokat kiszórják, mindig utáltam, amikor egy gyenge csapat olcsó kezdő pilótája beleszól az élboly versenybe, mert egyszerűen képtelen félrehúzódni, amikor már 40. alkalommal körözik le.
2014. nov. 1. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:

Nincs semmilyen bojkott, nem is lenne értelme, nem kell mindennek bedőlni.

Majd jön úgyis az amerikai csapat, esetleg 3csapat indíthat 3 autót és már sokan is vannak.

2014. nov. 1. 20:44
 7/12 anonim válasza:

Meglehetne valósítani ezt a 3 autós rendszert. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a kis csapatok a legkevésbé sem hiányoznának. A Ferrari, McLaren, Red Bull, Williams és a Mercedes biztos tudnának indítani egy 3. autót. Szerintem még a Force India is.. Szóval jövőre lehetne egy ilyen rajtrács:

Red Bull: Ricciardo - Kvjat - Valaki

Ferrari: Raikkönen - Vettel - Hülkenberg

Mclaren: Button - Alonso - Magnussen

Williams: Bottas - Massa - Nasr

Mercedes: Rosberg - Hamilton - Valaki

Force India: Perez - Vergne - Gutierrez

2014. nov. 2. 00:52
 8/12 anonim ***** válasza:

frászt, partnerautó kéne ide. pl veszel egy kocsit a ferkától, és azzal versenyzel. nem menne el a della a fejlesztésekre, és lenne konstruktőr, csapat, meg pilóta vb. és értelemszerűen, aki vett verdával megy, az kimarad a konstruktőr vb-ből.

persze ehhez kéne új concorde szerződés is.

2014. nov. 2. 03:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Én remélem, hogy nem lesz semmilyen harmadik autó, sosem volt ilyen, elég furcsa lenne.

[link]

A Forma-1 egyre unalmasabbá válik, már az is nagy dolog hogy négy év után megszűnt a Red Bull uralom. Rengeteg hülye szabály van, pl a dupla pont ami egyáltalán nem igazságos, egy technikai hiba mindent elronthat. A motor hangok is sokat elvesznek az élményből.

Szerintem a kis csapatokra szükség van, a fiatal pilótáknak egy létrafok, tapasztalat.

2014. nov. 2. 10:17
 10/12 anonim válasza:
Pedig volt már olyan hogy 4 autó indult a Forma1-ben.. :)
2014. nov. 2. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!