A Forma-1 a halálán van?
Most hétvégén Austinban csak 9 csapat vesz részt a futamon, a Caterhamnek két hete van befektetőt találni, a Marussia hasonló cipőben jár. A Force India csak az utolsó pillanatban tudott elmenni az amerikai versenyre, a Sauber hatalmas adósságot görget, a Lotus is csak Maldonado pénzéből éldegél, az FIA láthatóan nem tud mit kezdeni a helyzettel, a nagy csapatok nem akarnak költségsapkát, a Force India-Sauber pedig bojkottal fenyegetőzik, ha továbbra sem találnak megoldást a pénzügyi válságra, így az is elképzelhető, hogy Brazíliában csak 12-14 autó venne részt a futamon! (ha a Lotus is csatlakozik a bojkotthoz)
Ez sajnos nagyon a Forma-1 végvonaglásának tűnik nekem, szponzor alig van, a nagy csapatok teszik félre a tévés bevételek többségét pl. a Ferrari csak azért mert Ferrari évente több tízmillió extra eurót kap, csak úgy, mert történelmi istálló -kitörölhetik a hátsó fertályukat a történelmükkel, ha nem lesz ki ellen versenyezni-, az új motorok 20-25 millió euróba kerülnek a csapatoknak a korábbi 5-10 millió helyett, fizetni kell a Pirellinek a gumikért -régebben a gumiszállító a csapat szponzora volt-, egyszóval nagyon pesszimista vagyok az F1 jövőjével kapcsolatban.
Ja mert az olyan könnyen megy, eddig csak a Ferrari meg a Red Bull bólintott rá egy harmadik autóra, meg akkor is legalább hét csapatnak kellene három autót indítani, hogy ki legyen egy normálisnak mondható 21 kocsis rajtrács. Márpedig a mostani kilencből is két-három csapat a megszűnés határán egyensúlyoz.
A háromautós csapatok csak a gondok elodázására jó, a megoldásra nem.
Nincs semmilyen bojkott, nem is lenne értelme, nem kell mindennek bedőlni.
Majd jön úgyis az amerikai csapat, esetleg 3csapat indíthat 3 autót és már sokan is vannak.
Meglehetne valósítani ezt a 3 autós rendszert. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a kis csapatok a legkevésbé sem hiányoznának. A Ferrari, McLaren, Red Bull, Williams és a Mercedes biztos tudnának indítani egy 3. autót. Szerintem még a Force India is.. Szóval jövőre lehetne egy ilyen rajtrács:
Red Bull: Ricciardo - Kvjat - Valaki
Ferrari: Raikkönen - Vettel - Hülkenberg
Mclaren: Button - Alonso - Magnussen
Williams: Bottas - Massa - Nasr
Mercedes: Rosberg - Hamilton - Valaki
Force India: Perez - Vergne - Gutierrez
frászt, partnerautó kéne ide. pl veszel egy kocsit a ferkától, és azzal versenyzel. nem menne el a della a fejlesztésekre, és lenne konstruktőr, csapat, meg pilóta vb. és értelemszerűen, aki vett verdával megy, az kimarad a konstruktőr vb-ből.
persze ehhez kéne új concorde szerződés is.
Én remélem, hogy nem lesz semmilyen harmadik autó, sosem volt ilyen, elég furcsa lenne.
A Forma-1 egyre unalmasabbá válik, már az is nagy dolog hogy négy év után megszűnt a Red Bull uralom. Rengeteg hülye szabály van, pl a dupla pont ami egyáltalán nem igazságos, egy technikai hiba mindent elronthat. A motor hangok is sokat elvesznek az élményből.
Szerintem a kis csapatokra szükség van, a fiatal pilótáknak egy létrafok, tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!