Gerincferdules miatt nem sportolhatok?
Az a helyzet hogy mar lassan egy eve faj a hatam. Nagyon kellemetlen voltam vele tobb orvosnal is. Az egyik kideritette hogy gerincferdulesem van es elmeletileg azert fajhat. Alapvetoen nem is latszik hogy gerincferdulesem van ezer nemertem miert fajhat ez igy. Jarok gyogytornara is de nem igazan jobb. Az edzest is abbahagytam emiatt de ugyanugy nem jo a dolog. Most akkor le kell mondanom a mozgasrol? En meg a sajat testsulyos edzesre gondoltam mert huzodzkodasnal megiscsak nem nyomja ossze suly a gerincem.
Van valami tapasztalatotok? Tanacs?
jól gondolod,a saját testsúlyos edzést elkezdheted.
ha pedig nem javulsz a gerinctornától,nem csökken a fájdalom,akkor kérj új vizsgálatot és menj másfajta gerinctornára,feltéve persze,hogy legalább heti 5-6x csinálod.
mert az ilyen problémánál nem sokat ér ha heti 1-2 alkalmat csinálod 10 percet,napi szinten kell edzeni.
amiket elkezdhetsz-úszás,fegyencedzés,street workout,pilates,de a célzott gerinctorna napi szintű végzése az elsődleges,ezt lehet kiegészíteni a felsoroltakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!