Futóversenyen mit jelent a szintidő? Mi történik, ha én csak lassabban tudom lefutni az adott távot?
Gondolom az átlagos időt értik rajta. Mi lesz, ha több idő alatt futod le? Semmi. Ettől még indulhatsz rajta.
Megjegyzem 5 km 42 perc elég gyenge idő.
Nem átlagos idő. A szintidő azt jelenti, hogy adott időb belül el kell érni a végére. Többnyire valamilyen kísérettel haladnak a tömeg után a megfelelő sebességgel, és összeszedik a lemaradókat vagy megkérik, hogy a táv hátralévő részében fussanak a járdán, mert megszűnik az úttesten a biztosítás. Előfordulhat, hogy a szintidőn túl érkezők nem kapnak díjazást. De azok nagyon köcsög rendezvények (pl. kinizsi 1oo, mátrabérc).
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__versenyek-olimpi..
A 2. válaszoló jól írja.
A versenyig pedig még nagyon sok idő van, fejlődsz is addig. És hidd el, versenyen a legtöbben jobb időt szoktak futni, mint edzésen. Ott lesz a hangulat, a többi ember, adrenalin, és valóban nem veszik véresen komolyan a szintidőt rövidebb távokon.
Megkérdezhetem hogy hogy állsz a felkészüléssel?
Én is gondolkozok a nevezésen és csak kiváncsi vagyok:)
1. válaszoló, már nem azért de ha pl egy kezdő futóról van szó (bár a kérdezőről nem derült ki, de tételezzük fel), akkor távolról sem gyenge az a 40-42 perc 5km-en...valahol el kell kezdeni..jó, hogy nem már majd egyből 15 perc alatt fogja lefutni az 5k-t. -.-"
*már elég off a dolog a dátum alapján, de ezt gondoltam itt hagyom, hátha valaki még ráakad*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!