Ki lehet ez az élsportoló? (Havas Henrik megrázó története. )
Havas Henriknek Én vagyok címmel jelent meg a legújabb önéletrajzi könyve, melynek 225-230 oldalán olvasható egy szomorú és rejtélyes történet a Tamás keresztnevű európa bajnok, többszörös világbajnoki ezüstérmes élsportolóról, akinek apósa (MSZMP KB tag, tudós, a "tudomány erős embere") egy családi ügy miatt tönkretette az életét 1980 körül: teljesen törvénytelenül elmeosztályra záratta, ahonnan már csak megtört emberként került ki, és hajléktalanként halt meg évtizedekkel később.
Havas szándékosan homályban hagy egy csomó részletet, de annyi még kiderül, hogy az élsportoló értelmes, diplomás ember volt, nyelveket is beszélt; felesége orvos, két gyereket neveltek. Haláláról az interneten is jelentek meg hírek. Én sajnos nem vagyok járatos annyira a sport világában, ennyiből nem tudom kitalálni, de annyira felkavart ez a történet, hogy kíváncsi lennék a nevekre. Köszönöm a segítséget.
U.I.: Lehet, hogy nem Tamás a keresztneve, de azért a sztori igaznak tűnik.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!