Gitározás/zenélés, vagy sport/súlylökés? Ti mit tennétek? (többi lent)
Figyelt kérdés
Meg szeretnék tanulni gitározni, de a tanárom szerint jó súlylökő lennék, és mondta, hogy gyakoroltatja velem, esetleg versenyre is mehetnék.Én szeretem a súlylökést, de a zenélést is (már játszok szintetizátoron és kicsit dobolni is tudok, de csak kicsit). A szüleim viszont nem engedik mindkettőt egyszerre, és ők inkább a súlylökést támogatnák. Most meg már azzal is piszkálnak, hogy miért nem sport suliba adtam a jelentkezést (már felvettek rajz szakra egy művészeti suliba). A barátaim fele a zenét, a másik fele a sportot támogatja.Már gitárt is elkezdtem keresni,és az egyik haverom gitárján néha próbálok játszani,de tanár nélkül nem megy,és a haverom se mindig ér rá (próbák,tanulás,munka...).Szóval ti mit tennétek?2013. ápr. 27. 15:15
1/10 anonim válasza:
hát döntsd el, mit szeretnél jobban, hogy egész fiatalkorodban körberajongjon egy csomó csaj, csak azért mert gitározol, vagy azt, hogy jól nézz ki sportos, erős legyél... szerintem mindkettő jó, de ha visszamehetnék kamaszkoromba, én bizony zenélnék és hagynám a francba a sportokat:)
2/10 anonim válasza:
Abba érdemes belekezdeni, amiben jobban és többen támogatnak. Nem lebeszélni akarlak a gitározásról, de ahoz komoly kitartás kell, sokáig nem is fogod élvezni, csak miután tudsz egy-két számot játszani. Ha szereted a súlylökést, akkor szerintem csináld azt, mert abban ha jól értelmeztem, többen támogatnak. Ha mégis a gitározni jobban szeretnél, akkor keress fel egy tanárt és az ő segítségével tanulj meg gitározni.
3/10 A kérdező kommentje:
Elnézést,de lány vagyok.. :)
2013. ápr. 27. 15:37
5/10 anonim válasza:
Megkérdezhetem melyik suliba mész? :))
6/10 anonim válasza:
Később szeretnél megélni vagy a sportból, vagy a gitározásból? Ha ez a kérdés, akkor inkább a gitározást javaslom. Azért, mert az élsport nem egészséges. Én nem engedtem a gyerekemnek az úszást, hiába mondta az edzője, hogy tehetséges. A dopping/pénz/reklámok miatt nem szimpatikus ez az egész. Mondjon akárki, akámit. Ha hobbiszinten gondolkozol a 2 között akkor azt tedd, amelyiknek jobban örülsz/boldogabbá tesz. 2 hétig sportolj folyamatosan gitározás nélkül, majd csináld meg ugyanezt fordítva. A végén pedig megállapítod, hogy így az összes velejáróival együtt melyik volt a szimpibb.
7/10 anonim válasza:
talán hülyén hangozhat, de nézd meg, hogy melyikből milyenek a "mentorok" ha nincs jó gitártanárod, nem fogsz jól haladni, előbb utóbb ráunsz, ha nincs jó edződ, nem fogsz jól haladni, nem érsz el sok mindent. ha például egy nagyon jó gitártanárhoz tudsz menni, de a súlylökő edző meg nem olyan komoly, nem látod hogy vannak jó tanítványai, akkor válaszd a zenét. ha fordítva van, gitárból nem lenne jó tanárod, de az edződön azt látod, hogy volt már ígéretes tanítványa, akit hordott versenyre, aki ért el eredményeket, akkor válaszd azt. mindkettőre igaz az, hogy ha jó a tanárod (edződ), akkor nagyon meg fogja veled szerettetni, ha viszont félvállról veszi, te is hamarabb ráunsz.
8/10 anonim válasza:
Szia, azt csinald amit szeretnel es ha ugyes vagy, valasztanid sem kell. A sulylokest csinalhatod a tanarral, ha tamogatjak a szuleid, a gitarozast a netrol is meg tudod tanulni, tele van oktatovideoval minden. Ha a sport mellett latjak a szuleid hogy a gitar elmelet kivulrol fujod es mar jo par honapja, kikunyeralhatsz egy hasznalt kis olcso gitart erositovel, amin elesben is gyakorolhatsz, ha az is jol megy, szuleid vevok lesznek egy jobb gitarra, mert latjak, hogy sport , suli mellett ez is megy. Szerintem ezt tanar nelkul is meg lehet tanulni, igaz kell hozza szotarani egy kis angolt a videokhoz, anyagokhoz, de haverok is segiteni fognak. egyik baratnom is beallt egy amator zenekarba minimalis tudassal es a tarsai megtanitottak basszgitarozni. En franciaul nyelvvizsgat tettem le ugy h a netes oktatovideokat neztem, pedig sokan azt hiszik h a franciahoz tenyleg kell tanar. Gitarozni en is akartam, hirtelen fellangolas, de aztan rajottem, hogy megse erdekel, barmibol ki lehet abrandulni, a sulylokesbol is, gitarbol is, ezert nem kell az elejen nagy penzt beleverni, amit igazan szeretsz amellett megmaradsz, szoval szerintem sportolj, mellette tanulj gitarozni a leirt modon es a muveszti, rajzolast is gyakorold, ha mar ilyen suliba jarsz. Ha szorgalmas vagy es nem mindig ellogod az idod, mindharom belefer, pl. Ha mondjuk minden masnap gitart tanulsz, heti x edzes suli es heti nehany ora muveszeti dolog.
9/10 anonim válasza:
Azt meg elfelejtettem hogy a gitartol hatfajasod lesz es borkemenyedeses ujjad, a sulylokes se noknek valo, az elsport csak tonkretesz az biztos. Amiert en sem akarnam, hogy a gyerekem elsoortoljon aezen kuvul, az foleg az, hogy a mai vilagban tisztessegesen dopping nelkul soha nem fogsz nyerni, csak 20.-30 .leszel minden sportban, de ez az en velemenyem. Doppingolva meg mi ertelme? a sport ma mar uzlet, masreszt lehet h tehetseges vagy, de lehet a tanarodnak is erdeke vagy majd az lesz, hogy hozza menj orakra. Ja es En nekem mar 20 evesen kiderult hogy extran kopnak az izuleteim, szoval az egy dolog hogy te valamit szeretnel, keszulj fel ra, hogy az elet barmikor kozbeszolhat.
10/10 anonim válasza:
ez nem igaz, gitározni tanár nélkül, olyan mint táncolni tanár nélkül. el lehet bohóckdodni, de 20ból 19x ugyanaz a vége, nem fejlődik a gyerek.
a hátfájás meg akkor van, ha szarul tartod a gitárt, az nem velejárója a gitározásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!