Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Így még van esélyem hogy...

Így még van esélyem hogy olimpikon legyek?

Figyelt kérdés
17 éves lányként elkezdeni asztaliteniszeni, hogy kijussak olimpiára, van esélye? már elég jól megy, jók a reflexeim, bár nem ismerek sok ütést, fonák, tenyeres.. ilyen 30-40 évesek is indulnak, nem? nekem van esélyem?

2012. aug. 15. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
esélye mindenkinek van szinte, az a kérdés, hogy véghezviszed-e
2012. aug. 15. 22:21
 2/7 anonim válasza:

Tóth Krisztina 35 éves, és ez volt az 5. olimpiája,bár Magyarországon nincsenek olyan jó feltételek,mint Németországban v. Kínában,de ha nagyon akarod akkor összejöhet!!! :)

Rióban találkozunk ;)

2012. aug. 15. 23:46
 3/7 anonim válasza:
Szia! Én 18 éves lány vagyok és nekem is ugyanaz az álmom, ami neked. Sajnos nincs kivel gyakorolnom, ezért bátorkodom megkérdezni , hogy hol laksz? Nem kell pontos cím természetesen. Én Bp.-en a III. kerületben.
2012. aug. 16. 02:42
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Asztaliteniszaző simán lehetsz, viszont kétlem, hogy olimpikon lehetnél. Magyarországon nagyon sok jó asztaliteniszező van, idén mégis csak kettő női asztaliteniszezőnk indult Londonban. Én 10 évesen kezdtem már az is nagyon késő volt, a többség 5-7 évesen kezdi. Igaz, hogy vannak idősebbek is, de pl. Tóth Krisztina is már 14 évesen magyar bajnok volt. Ráadásul ilyen korban már napi 3-4 óra edzés szükséges, ami nem biztos, hogy egy kezdőnek lehetséges (mert a versenyzők közé nem fognak berakni egy kezdőt). Fonák, tenyeres meg annyira alap, hogy mindenki aki hobby szinten játsizk tudja, a versenyzéshez, nyeset, pörgetett stb ütések a legkevesebb amit tudni kell. De ez nem jelenti, hogy nem kezdhetnéd el, vagy, hogy nem fogsz versenyezni, de szerintem az olimpia max. egy kisebb csoda mellett jöhet össze.
2012. aug. 16. 10:02
 5/7 kakao01 ***** válasza:
59%
ha itt kérdezed meg már rég rossz
2012. aug. 16. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
49%

simán lehetsz még ha előtte is sportoltál valamit és nem eddzed túl magad pihensz eleget és megfelelően keményen eddzel.

Az olimpikonok egy részével az a baj hogy csak az olimpia előtt 1-2 hónappal hajtanak rá az edzésre,és akkor mindennap eddzenek pedig az izom pihenés közben fejlődik,tehát van esélyed csak ésszel csináld.

2012. aug. 19. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Aki nem ért hozzá miért ír ide? Tudjátok hány nagyon jó asztaliteniszező van Magyarországon? Igenis 17 évesen kezdő sportolót már az edzők is amatőrként fognak kezelni. Vannak bizonyos korcsoportok ahol jól kell játszani, hogy az embert észrevegyék, elkezdjenek komolyan fogalkozni vele. Ráadásul ilyen korban már támogatókra van szükség, plusz a legtöbb sportiskolába jár vagy magántanuló, hogy tudja csinálni az edzéseket, járni versenyekre. Az olimpiára kijutás nem egyszerű dolog még akkor sem ha már indultál világbajnokságon is. Az más, hogy becsülendő, hogy valaki sportolni szeretne és nagyon is jó ötletnek tartom, de azért az erőviszonyokkal tisztábban kell lenni.
2012. aug. 24. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!