Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Olimpia Magyarországon? Igen...

Olimpia Magyarországon? Igen vagy nem? Miért? Esetleg hányban?

Figyelt kérdés
2012. aug. 13. 12:59
 1/6 anonim válasza:
Nem, mert mi magyarok nem tehetjük meg, hogy egy ilyen nagy sporteseményt létrehozhassunk. Nincsenek nagy csarnokaink, se pénzük, hogy megépíthessük ezeket.
2012. aug. 13. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:

nem! amennyi pénz ehhez kell, mi szimplán csődbe mennénk :D

Igazság szerint, amit most a londoniak mutattak, erkölcsileg, szellemiségben is messze messze állunk a nyugattól. Ez a társadalom egyáltalán nem befogadó, rettenetes kirekesztő, ostoba, a feketék még akkor is sz.arok a magyarok szerint, ha éppenséggel a legjobbat nyújtják, mert nem fogják fel, hogy az embert kell mögötte nézni, nem a nemzetiségét. Szegény szlovákok nem tudom mernének e jönni, vagy a románok. A színes bőrűekről nem is beszélve. Ilyen rendezvényt csakis rengeteg pénzzel és összefogással lehetne megvalósítani! Sajnos egyikből sem bővelkedünk, és inkább akkor ne is legyen, minthogy leégjünk az egész világ előtt, hogy milyen idióták laknak nálunk.

2012. aug. 13. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Én szerintem nem is a pénz a legnagyobb gond. Ugyanis ki tudja hol lesz Magyarország 50 év múlva, lehet, hogy akkor simán megtudnánk rendezni. Viszont, én úgy gondolom, hogy a legnagyobb gond az, hogy Budapest soha nem kapná meg a rendezés jogát. Gondoljuk csak bele a több, mint 200 NOB tagállam vezetői döntik el szavazással, hogy hol lesz egy egy olimpia. Szerintem a 200 országból ha 50 tudja pontosan hol van Magyarország és mi a fővárosa. Ha megnézzük mindig nagy világvárosok kapják meg a rendezés jogát, kutyát nem érdekli, hogy már 3x volt az adott városban vagy országban olimpia.

Aztán amikor 2001-ben Jacgues Rogget választották meg a NOB elnökének, Schmitt Pál csak 4. lett, pedig ő volt a NOB alelnöke, plusz olimpiai bajnok, esélyesnek tartották, mégis csak 4. lett a szavazásnál..

Szóval szerintem ez a legnagyobb gond, Peking, London, Sydney, Atlanta, Athén, Barcelona mind mind ismert nagyvárosok és tekintve, hogy az afrikai, ázsiai országok rengetegen vannak, ők nem feltétlenül ismerik Magyarországot, ismeretlenre meg nem fognak szavazni. (Ez igaz más kisebb országra is, mint pl. Csehország,Luxemburg, Észtország stb..)

2012. aug. 13. 14:17
 4/6 anonim válasza:
67%
Most egyértelműen nem menne. Vegyünk csak egy példát: a londoni olimpia durván 17milliárd dollárba került, az imf szerint Magyarország gdp-je nagyjából 130milliárd dollár ( a UK gdp-je messze 2k fölött van). Ha most a Gdp 13%-át eltapsolnánk egy olimpiára akkor csődbe is mennénk. Persze nem naprakész, pontos adatokat használtam és nyilván olcsóbban is meglehetne csinálni de azért az erőviszonyok látszanak. Mellesleg mi egy kis ország vagyunk és katonailag, gazdaságilag, népességet vagy éppen a sport diplomáciát tekintve sem tartozunk a nagyhatalmak közé. Tegyük fel, hogy van elég pénzünk és valamilyen oknál fogva mégis megadatik, hogy rendezhetünk egy olimpiát. Pénzügyileg nem lenne nyereséges, az angoloknak sem érte meg, nem volt az a nagy fogyasztás növekedés mint azt várták és még csak azt sem lehet megoldani, hogy azt mondjuk, jó nem baj majd mindent hazai munkaerővel, nyersanyaggal, cégekkel oldunk meg és akkor csak egyik zsebből a másikba pakolunk. Viszont hosszútávon megérné, hiszen az infrastruktúra megmarad, ott lehet majd sportolni, sőt más sport eseményekre is nevezni vele és akkor még nem beszéltünk a diplomáciai és egyéb pénzben nem mérhető pozitív hatásokról.
2012. aug. 13. 15:10
 5/6 anonim ***** válasza:
A londoni olimpia, az eddigi legdrágább volt, összesen 3300 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. Persze ezt sokkal olcsóbban meglehet csinálni, az ezelőtti országok is kihozták olcsóbban. Én örülnék neki ha egyszer Budapesten is lenne olimpia, de reális esély nincs rá. Hatalmas lehetőség lenne az országnak, de egyenlőre nincs rá pénzünk. De tegyük fel jelentkeznénk a megrendezésre, nem biztos, hogy ránk szavaznának. Külföldön nincs jó híre a magyaroknak. De az h*lyeség, hogy a románok nem jönnének. Dehogy nem. És Magyarországon sokkal jobb a közbiztonság, mint Rióban. A sok szegénynegyedben képzeljétek el milyen helyzet van, és beismerték ezt a szervezők is.
2012. aug. 13. 15:40
 6/6 anonim válasza:

Sajnos biztos, hogy nem... :((

Még a britek is nagy megszorításokra számíthatnak, mert 6* annyit költöttek az idei olimpiára, mint tervezték. Akkor szerintetek mi lenne velünk?? Nem szeretek politizálni, nem is akarok, és szidni sem szeretném kis hazánkat, de képtelenség, hogy a közel jövőben mi rendezzünk olimpiát. Sőt, ha valaha eljön az alkalmas időpont, szerintem én akkor már nem is fogok élni. :D

2012. aug. 13. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!