Hogy tudnál elképzelni egy budapesti olimpiát?
Mindjárt jönnek majd a lehúzó hazagyalázó kommentek...
De véleményem szerint abszolút-e lenne reális esélye,hisz uszódáink-terepek-stadionok is vannak vagy lennének.Persze nem egy jelenlegi helyzetben.Szállodák is vannak, a legtöbb ember rosszul közelíti meg az egészet.
1920-ban is mi rendeztük volna de tudjuk mi történt akkor.
Hát, nekem ahhoz nincs fantáziám :D Én így szeretem Budapestet ahogy van. Nem szeretném, ha eltúloznák a szállodák építésével, amik nem illenek a régi épületek mellett. A hosszútávúszás Balatonon legyen, mint a balatoni átúszás.
Olimpiai falu meg Budapesten kívül legyen. Legyenek nagyon szépek a szállások a versenyzők számára.
Az olimpiai stadion... az nem tudom, hol legyen, de kívül-belül hagyományos nép motívummal legyen díszítve. A fáklya is olyan legyen. A kabalánk meg legyen nagyon aranyos, emlékbevéső, mint Misha mackó vagy Hodori tigris.
Magyarország nem bírna el most egy olimpiát és ezért nem hazagyalázónak mondom magam, csak reálisnak. Nincs pénz és ha lenne is, hova építenék a stadionokat? Nincs hely. A tömegközlekedés sem bírná el a tömeget, beállna a város.
Magyarország (sajnos) nincs azon a szinten, hogy meg tudjon rendezni egy olimpiát és még egyszer mondom ez csak realitás.
Csak, hogy kicsit jobban lásd a dolgokat pénzügyi szemszögből:
A Londoni olimpiát először 2.4 milliárd Fontból (azaz 849 milliárd Forintból) akarták megcsinálni, de ez 2007-re 9.3 milliárd Fontra (azaz 3290 milliárd Forintra!!!) emelkedett.
Csak a helyszínek és az infrastruktúra kiépítése 5.3 milliárd Font volt (1875 milliárd Forint).
Kérdezem én, hol van a Magyar Államnak ennyi pénze?
Montreal, Kanada (ahol kibasok kőolaj, meg ilyesmi van) 2006-ig fizette vissza a hitelt, amit az olimpiára felvett.
na zsenikém, mikor volt ott olimpia?
Akarsz még olimpiát?
Ez nem hazagyalázás pusztán reális gondolkodás.
Az előbb már leírta valaki hogy pusztán s költségek milyen súlyosak.
Azontúl ugye mi lenne a közlekedéssel ? A 4es metro is csak legenda már... A többi metro meg vagy kigyullad vagy lerobban. Ugyanez a buszokkal. Hol állunk mi azon a szinten hogy mindenhol angolul tudjunk kommunikálni a látogatókkal?
A magyar munka morál mellett furcsa kis Olimpiánk lenne :D
Egyszer biztosan lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!