Mit mondanak az ÚSZÓ versenyeken, amikor az úszók leteszik a kezüket, lehajolnak, és készülnek az ugrásra? A mondat után jön a síp, ami az indulást jelzi. Mi ez a mondat?
Figyelt kérdés
[szerintem: take your marks/mark!, de a mark jelet vagy ilyesmit jelent, szal nemt udom]2012. aug. 1. 20:24
1/4 anonim válasza:
épp tegnap kerestem rá:
Take your marks.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi! =Đ akk jó volt a tippem.
2012. aug. 2. 11:02
4/4 anonim válasza:
Valóban. Az talán egy kicsit furcsa, hogy a magyar sport-nyelvben nem igazán használnak a "felkészülni"/"vigyázz" kivételével mást (amennyire én tudom).
Egyébként elsőre az ugrott be, hogy a lóversenyen mondják, hogy "Rajthoz!", ami nyelvészetileg talán közelebb áll ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!