WRC vs F1! Ez lehetséges?
Olvastam arról egy fórumban, hogy állítólag a 80-as években egy rali autóval egy F1 pályán olyan időt futottak, amivel az az évi F1 futamon az élmezőnyből indulhattak volna. Ez csak nekem hangzik kamunak? Találtam a témában egy cikket is, de nem tudom most ebből mi a valóság és mi nem.
Volt ilyesmi, egészen pontosan egy riport volt a nyolcvanas években az egyik (talán) Lancia (vagy Audi) pilótával, ahol nem sokkal ment rosszab idöt az S4 ( vagy S1-SQ nem emlékszem)mint a korabeli F1-es autók....értsd ezt: az autó murván ment hasonló szakaszeredményt, mint az F1 autó betonon. Ha megtalálom a videót, belinkelem, angol. Egyébként azt nem azért tudni, hogy lehet, hogy az F1-es autó 2 sec alatt 100-on van, de akkoriban nem voltak komoly rajtelektronikák,az 5-600 (ki tudja valójában, mennyi) LE-s B csoportos raliautók pedig kivétel nélkül két tengelyre vitték a hajtást, tehát lehetséges. Ha élöben láttál volna pl. S1-es (gyári) Audit, vagy Delta S4-et, elgondolkodnál. Pláne egy murvás pályán, egyszerüen ijesztö látvány, gázra emeli az elejét! Olyasmi mint a mostani top ralikrossz autók, csak azoknak a végáttétele nagyon rövid (Vmax 150 talán). Ha jól tudom a Walter Röhrl-féle Sport Quattro - S1 vagy a Timo Salonen féle 205 T16E2 olyan 7 sec -en belül gyorsult 200-ra murván!!!! Gondolj bele, kanyarból 4 kerékre megy az a drasztikus nyomaték, ami a kigyorsitáshoz kell.....
Az más dolog, hogy ennek miért lett vége, hány remek pilótából, lelkes rajongóból lett áldozat (Toivonen és a többiek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!