Vettel szerintetek 2012-ben is Vb bajnok lesz?
Persze, hogy senki mással nem történt meg, mert nem alakultak olyan körülmények mint akkor és senkinek nem volt olyan óriási mázlija mint azon a hétvégén Vettelnek. Nem azt mondom, hogy nem volt nagy teljesítmény, de ahhoz a győzelemhez óriási mázli is kellett a jó vezetés mellé.
Ma is ő nyert, igen, a Mc'Laren nem volt gyenge, csak a Red Bull ma is erősebb volt nála...
Amikor azt mondtam, hogy vannak nála jobbak akkor természetesen nem Webberre értettem. Ő csak egy közepes szintű pilóta a mezőny legjobb autójában, néha van pár jó futama és ennyi. Olyan mint amilyen Massa, Barichello, vagy régebben mondjuk Coulthard. Ennyit tud és kész. Button, Hamilton, Alonso...ebben a Red Bullban ugyanígy aláznák a mezőnyt és a csapattársukat mint ahogy Vettel teszi, és Vettel ebbe a Mc'Larenbe vagy Ferrariba ugyanígy csinálhatna bármit akkor se tudná megverni őket.
Nem vagyok elvakult, Vettel rettentő jó pilóta, mindkét vb. címét megérdemelte, de azért ne menjünk el az mellett, hogy olyan kocsiba ül amelyikbe nincs ellenfele.
Van egy olyan érzésem, hogy Hamilton szurkoló vagy.
Azok próbálják ennyire letaposni Vettel érdemeit.
Érzik ki jelenti Hamiltonra a legnagyobb veszélyt.
És nagyon jól érzik.
Hamilton alatt volt a legjobb autó 2007-ben, és 2008-ban is. Alig tudott élni a lehetőséggel. A hihetetlen nagy szerencsének volt köszönhető a Vb címe, ( na az tényelg mázli volt, nem a 2008-as vettel győzelem) mert úgy megremegett a nyomás alatt, hogy elfelejtett ugyanúgy vezetni, mint 2007 utolsó futamán. Hamiltonon semmi nem múlott. Vettel pont az ellenkezőjét tette. Hátrányból nyert. Nem adta fel, nem remegett meg, csak ment leszegett fejjel.
Vettel erőből nyert, és ki tudta használni a jó autóját.
Hamiltonnak a jó autóval elsikerült bukni 1 címet, meg majdnem a másikat is. Pár szem esőn múlik a címe.
Szóval hamilton nagyon szeretheti az esőt, mivel nélüle nulla Vb-je lenne.
Most Vettel másodszorra is megcsinálja jó autóval. Ez a különbség. Button is jobb lassan, mint Hami. Teljesen szétesett az ember. Ha nem megy alatta a szekér, nem tud küzdeni. Torro Rossoban is tudott Vettel.
Még mit mondjak?
Még elmondom, hogy kit tartok esélyesnek, hogy Vettelt legyőzze, ha ugyanolyan kocsiban lenne. 3 pilóta:Alonso,Button, Hamilton. De Hamilton csak akkor, ha meggyógyul. Mert így semmi eslye nincs ellene azonos kocsival sem. Neki adok némi sanszot. De akkor is Vettelre fogadnék.
Szebb jövőt.
Félreértesz. Én nem próbálom letaposni Vettel érdemeit, csak próbálom helyén kezelni a sikereit. Egy jó ilyen képességű pilótának egy ilyen autóba nincs ellenfele, a többi pilóta akármit is csinálhat, azt még nem tudjuk, hogy mire lenne képes ha lenne még egy nagyjából azonos erősségű autó a mezőnybe egy klasszis pilótával. Igazi komoly ellenfél ellen Vettel még nem bizonyított akármit is mondasz. A mezőny végéről még nem láttam őt felküzdeni egy futam alatt az élmezőnybe (ha volt ilyen légyszi írd le, de én nem emlékszem, de lehet csak az én memóriám gyenge :) ), és amíg ilyeneket vagy sorozatos brutálisan klasszis előzéseket nem látok tőle addig az Alonso, Button, Hamilton hármast jobbnak tartom nála.
Hamilton alatt volt a legjobb autó 2007-ben, igazad van, elrontotta, de azt se felejtsük el, hogy nem volt ennyivel erősebb a 2007-es Mc'Laren a többi autónál mint a mostani Red Bull, és újoncként ugyanannyi győzelmet és pontot szerzett mint az akkor már kétszeres vb. győztes, mindenki által sztárolt tapasztalt Alonso. 2008-ban pedig a Ferrari erősebb volt a Mc'larennél. Az utolsó futam végén Hamilton visszakapta a sorstól azt amit az 1 évvel korábban elvett tőle, ott a végén szerencséje volt, de ha te azt mondod, hogy csak a szerencsének köszönheti azt azt a vb. címét akkor csak nézted, és nem láttad azt a szezont. Hogy miért nem volt Vettelnek mázlija a Toro Rosso-s győzelménél ahhoz értelmes érvet még nem írtál. Tény, hogy normális körülmények között nem tudott volna nyerni azzal a kocsival, de ettől függetlenül ahogy az előbb mondtam csodálatos eredmény volt.
Vettel tavalyi vb. címe is megérdemelt volt, ha nem ő nyerte volna akkor nem lett volna igazság...
Ha szerinted Hamilton nem tud küzdeni akkor arra nem tudok mit mondani, épp azért esett szét ennyire idén, mert mivel látta, hogy mennyivel jobb a Red Bull mindent egy lapra feltéve megy, csak így majdnem minden futamon becsúszik minimum egy hiba. Vettelnek könnyű úgy higgadnak maradnia, úgy hogy csak annyi dolga van, hogy beüljön a kocsiba és nyerjen mert ugye nem lehet tartani a lépést vele.
Az utolsó mondataiddal egyetértek, hogy 3 olyan pilóta van aki letudná győzni őt: Alonso, Button és Hamilton. Azzal is egyetért, hogy Hamilton csak akkor ha meggyógyul, de hidd el, ha azonos erősségűek a kocsik ő is tud higgadt maradni, és nem ész nélkül menne mindent egy lapra feltéve, bizonyította ezt 2008-ban nem egy futamon.
"Hogy miért nem volt Vettelnek mázlija a Toro Rosso-s győzelménél ahhoz értelmes érvet még nem írtál."
Nem elég érv az, hogy megtartja az első helyet a versenyen? A mögötte autózók is tdtak esőben jól menni.
És nemcsak azon múlik a siker, hogy ki mennyire erőszakos, hanem azon is, hogy hogyan tud együtt működni valaki a csapattal, és hogyan alkalmazkodik a változó körülményekhez. Előznie sokszor nem kellett az egész mezőnyt, mert már az időmérőn megelőzi őket. Kínai nagydíjon 2008-ban 10.-helyről 4.-re jött be.
És azt se felejtsük el, hogy Hamiltont senki nem látta egy középmezőnyös autóval versenyezni. Jelenleg a mezőny 2. legjobb autójával nem ő áll a 3. helyen. El lehet ezen gondolkodni. Hamilton csak duzzog, amikor nem megy alatta úgy a szekér, pedig igazán rossz autóval csak 2009-ben ment, de az sem a középmezőnyben volt.
A 2008-as Torro Rosso a 6. helyen végzett, de ez is nagyrészt Vettelnek köszönhetően. Ilyen autóval nem ment Hami. Majd, ha a 2. legjobb kocsival mindig elveri Vetteléket, akkor másként tekintek rá, de egyenlőre Button is gondot okoz neki.
20:29
Nem látom feketén fehéren a világot, csak általában mindig Hamiltonnal mérik össze Vettelt. Mert azt hiszik ő a legjobb. Én meg megmondom miért nem ő az. Még ha Alonsoval mérnék össze nem is lennék ennyire szőrszálhasogató. Egyébként nem valószínű, hogy sokat értesz a technikai sporthoz, ha azt mondod, hogy nagyrészt csak kocsin múlik a dolog. Nagyon sok apró részleten múlik, ami egyrészt az autó, másrészt a csapat stratégiája, és a pilóta képessége, hogy mindezt kamatoztassa. Nagyon sok múlik a pilótán. Gondolj csak bele mi történt, amikor Fisicella helyettesítette Massát 2009-ben. Belgiumban még a Force Indiával letolta Raikkonent, utána meg a Ferrarin belül visszaesett a legutolsó helyekre. Akkor talán jobb volt a Force India, mint a Ferrari. Lehet Raikkonen egy Force Indiával elverete volna a mezőnyt, de Fisicella ezt nem tudta kihozni belőle. Pedig elvileg a jó Fekába ült át. Akkor nem múlik a pilótán?
Egyébként autószerelő vagyok, és versenyeztem szimulátoros ligában is, tehát lehet jönni a technikai érvekkel is.
Utána néztem még 2008-nak.
Vettel Monacoban a 19.-ről lett 5.
Igen, az volt a nagyon szép teljesítmény, hogy megtartotta az első helyet, és az volt a mázli, hogy pont akkor kezdett el nagyon esni az eső az időmérőn amikor neki jól jött. Ellenkező esetbe se időmérőt, se futamot nem tudott volna nyerni, és ez volt a mázli!
A Mc'Laren a második legjobb autó, csak a Red Bull még így is annyira jobb nála, hogy nem lehet megverni, max néha 1-1 alkalommal. Vettel se tudná legyőzni a Red Bullt ha a Mc'Larenbe ülne.
Az, hogy miért nem Hamilton áll a második helyen azt már leírtam, ő egy olyan típusú pilóta akinek teljesen mindegy, hogy hányadik, ha nem első, és mivel mindig első akar lenni mindent egy lapra feltéve megy idén amivel rengeteg helyet veszít. Ha jövőre reális esélye lesz vb. címet nyerni akkor közel sem lesz ennyire agresszív, és türelmetlen. Középmezőnyben lévő autóval tényleg nem ment, de be is bizonyította, hogy megérte őt, betenni egyből az élmezőnybe. A két esetre amikor alulról küzdötte fel magát tényleg nem emlékszem, így nem tudom pontosan, hogy történt.
Vettelt egy nagyon jó pilótának, igazi bajnok alkatnak tartom, aki ráadásul emberileg is szimpatikus, de nagyon sokat köszönhet a sorsnak amiért olyan kocsit kapott amibe versenyzés nélkül agyon tudja verni a mezőnyt.
Én várom már azt az évet amikor nagyon keményen kell küzdenie a tegnap felsorolt három pilóta valamelyikével egy azonos erősségű autóba a vb. címért. Simán biztos nem tudna nyerni, sőt egyik esetbe se merném Vettelre rakni a pénzem. De te se lehetsz abba 100%-ba biztos, hogy minden esetbe Vettel nyerne, és én se, hogy veszítene. Remélem erre legalább egy év múlva választ kapunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!