Szevasztok. Natur test építéssel foglalkozok. Már egész jó szinten vagyok, de egy kérdésemre egyszerűen nem találok megfelelő döntést. Mit ajánlotok tömegnöveléshez, a fehérje fajtákat vagy inkább a szénhidrátokat?
Seg_Ghülye vagy, de legalább beképzelt :D
a kedvenc kombóm...
Leírni nem tudod mit csinálsz, fogalmad nincs az alapokról, de egész jó szinten vagy. Ismerem én ezt az egész jó szintet. Volt szerencsém pár ilyen emberhez. A sírva és a fetrengve röhögős forma között szokta lenni valahol.
De ne vádolhass avval ,hogy nem segítek: inkább a szénhidrátokat javaslom tömegnöveléshez.
A natur testépítés az milyen?Natur joghurtról már hallottam.A naturál az a szó amit keresel.
A kérdésedre nem találsz döntést?Mi a f*sz?
Fehérje fajtákat vagy szénhidrátokat?:D biológia 1es!Leülhetsz fiam...
Ha ez a naturál (natúr, naturista, mittomén...) szint akkor jól nézünk ki.... :-)))
Megkönnyeztem én is a kérdésedet, aztán elgondolkoztam, hogy tudnám ezt úgy megfogalmazni, hogy még így naturálban is értsd.
Szóval:
A fehérjék a sejtek építőkövei. Aminosavak, amelyek a sejt DNS -e alapján hosszú láncokba (fehérje) rendeződnek, így építve fel -jelen esetben az izom- sejteket.
Eszenciális tápanyag, tehát külső forrásból kell bevinni, a szervezet nem képes előállítani más tápanyagokból.
A szénhidrát nem eszenciális....viszont az energiát biztosítja az izom működéséhez és a test egyéb foloyamataihoz, így a fehérjeszintézishez is.
Tehát szénhidrát nélkül nem lehet izmot építeni.
Már csak azért sem, mert a glükózt a szervezet mindenképpen előállítja magának, így szénhidrát híján a fehérjéket fogja felhasználni energiatermelés céljából.
Tehát a fehérje így nem izomépítésre, hanem energiatermelésre hasznosul, az anabolikus folyamatokra így már nem marad elég belőle a szervezet számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!