Sportnak számít a kínai go? Mennyire nehéz nagyon jó go játékosság válni? Ki tanít meg? Vannak edzések?
Kínai eredetű táblajáték, állítólag a sakknál sokkal bonyolultabb, de mégis könnyen megérthető, bár komplikált szabályai vannak. Állítólag a számítógépek és az AI nem nagyon tud vele mit kezdeni, még most sem ér a legjobb kínai go-mestereknek a nyomába.
Sportnak számít szerintetek?
Mennyire nehéz megtanulni jól játszani?
Nem sokat hallottam róla, most olvastam róla először pár szót. De megtetszett. Szeretném megtanulni.
Én tanultam gozni általánosban a 90-es években, az osztálytársam apukája tanította (gondolom amúgy sosem hallottam volna róla) 🙂
Ők jártak versenyekre is, én nem sokra jutottam, de ez nem az ő hibájuk volt, sakk nagymester sem lettem, hiába ismertem a szabályokat 😁
Az biztos, hogy az alap szabályok nem túl bonyolultak, legalábbis nincs olyan megkötés, mint a sakkban, hogy ez vagy az a figura csak adott helyre léphet, itt amúgy is minden kő ugyanolyan...
Tényleg érdekes játék amúgy (vagyis így felnőtt fejjel érdekesebbnek tűnik, mint kislányként 😊), de azt nem tudom, hogy sportnak számít-e.
1. vagyok, most kíváncsiságból rákerestem a neten, és találtam pár könyvet online, amit bizonyos Balogh Pál írt a go-ról (pl.: [link]
Érdekesség, hogy pont így hívták az osztálytársamat (meg gondolom az apukàját is, de ez nem biztos), tehát a gyakori név ellenére nem kizárt, hogy közülük követte el valaki 😀
#3.
Bocsi, de ezt hogy érted? Mi az, hogy lelőtték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!