Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Sportnak számít a kínai go?...

Sportnak számít a kínai go? Mennyire nehéz nagyon jó go játékosság válni? Ki tanít meg? Vannak edzések?

Figyelt kérdés

Kínai eredetű táblajáték, állítólag a sakknál sokkal bonyolultabb, de mégis könnyen megérthető, bár komplikált szabályai vannak. Állítólag a számítógépek és az AI nem nagyon tud vele mit kezdeni, még most sem ér a legjobb kínai go-mestereknek a nyomába.

Sportnak számít szerintetek?

Mennyire nehéz megtanulni jól játszani?

Nem sokat hallottam róla, most olvastam róla először pár szót. De megtetszett. Szeretném megtanulni.

aug. 17. 03:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Én tanultam gozni általánosban a 90-es években, az osztálytársam apukája tanította (gondolom amúgy sosem hallottam volna róla) 🙂

Ők jártak versenyekre is, én nem sokra jutottam, de ez nem az ő hibájuk volt, sakk nagymester sem lettem, hiába ismertem a szabályokat 😁

Az biztos, hogy az alap szabályok nem túl bonyolultak, legalábbis nincs olyan megkötés, mint a sakkban, hogy ez vagy az a figura csak adott helyre léphet, itt amúgy is minden kő ugyanolyan...

Tényleg érdekes játék amúgy (vagyis így felnőtt fejjel érdekesebbnek tűnik, mint kislányként 😊), de azt nem tudom, hogy sportnak számít-e.

aug. 17. 07:14
 2/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok, most kíváncsiságból rákerestem a neten, és találtam pár könyvet online, amit bizonyos Balogh Pál írt a go-ról (pl.: [link]

Érdekesség, hogy pont így hívták az osztálytársamat (meg gondolom az apukàját is, de ez nem biztos), tehát a gyakori név ellenére nem kizárt, hogy közülük követte el valaki 😀

aug. 17. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:
az utolsó hírek egyike hogy a nulláról felépített (nem amelyikbe betápláltak adatokat) AI megverte a legjobb go játékost. és ezután lelőtték az AI-t ebben.
aug. 18. 14:08
 4/5 A kérdező kommentje:

#3.

Bocsi, de ezt hogy érted? Mi az, hogy lelőtték?

aug. 18. 16:44
 5/5 anonim ***** válasza:
#4 azt a fejlesztést ahol ez megtörtént lekapcsolták
aug. 18. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!