Hogy tudnám leszoktatni a 4 hónapos cicámat a karmolásról és a harapdálásról?
Nem hiszem, hogy ezt ki kellene nevelni belőle, főleg mert meg fog nyugodni nagy korára.
Ahogy érik ez magától elmarad, a "kis cicák" elevenek pajkosak, jobban azok akiknek lesz érzékük a "vadászathoz".
Le fog szokni róla, akkor lenne csak baj, ha nem játékosságból csinálja. Amíg csak játszik, nincs baj, ki fogja nőni, ahogy érik. Ne aggódj miatta :)
Jaj, de jó, köszönöm utolsó! :))
Már kezdtem félni, hogy valamit én szúrtam el az elején.
Egyébként jövő hónap végén megyek vele ivartalanításra, talán utána karmolásmentes leszek egyes területeken. :D
Dehogyis-dehogyis, nem rontottál el semmit, erről a gének "tehetnek", valószínű nagyon jó "alomból" származik a kicsi, hogy ennyire játékos; nálunk is úgy van, hogy azok a cicák játékosabbak, akik vadászgatni fognak, meg "bogarazni", ahogy a szüleik is.
Az rosszabb ha nem csinál semmi ilyet, mert akkor megvédeni se fogja tudni magát, ha esetleg kijárós cica :/ Bennük nincs ott az ösztön.
Volt o.társamnak van olyan cicája, aki csak eszik meg alszik kiskorától, szereti de mondta, hogy hiányzik neki az, hogy "mást csináljon".
El fog múlni majd ahogy érik, nem te rontottad el :D
Az ivartalanítás meg minden szempontból jó, nem lesz majd ideges se^^
Örülök, hogy segíthettem, minden jót és sok boldogságot a cicusodhoz! ^^
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!