Mit szólsz az olyan belépő olimpiai sportágakhoz, mint a BREAKING?
"És ezzel nagyon találóan le is írtad a lényeget. Míg a talajtorna az sport volt mindig is, a break-nek soha nem lenne szabad abba az irányba elmozdulnia, azzal az indokkal hogy ez is zenére mozgás, meg az is."
Ennek ellenére van értékelhető, sportértéke, teljesítménye a breaktáncnak. Mert egy breaktáncos fizikai képessége és ügyessége semmivel sem gyengébb, mint egy talajtornászé. Tehát a teljesítményüket én nem szólom le. Viszont igen, én sem tennék be az olimpiára egy utcai táncirányzatot. A gördeszkát és a BMX-et sem tenném be az olimpiára ahogyan a 3x3 kosárlabdát (azaz a streetball-t) sem. Ezek utcai underground sportok, a saját szubkultúrájukban. Olimpiára ezek sem valók. Ha mindenféle jött-ment utcai gettó sportot beteszünk az olimpiába, mint versenyszámot, akkor később hol lesz a határ? A salakmotor és a léghajózás is olimpiai sport lesz? A mostani olimpia versenyszámainak az egy harmadát én simán kib*sztam volna, ha rajtam múlna. Sok nem odaillő sport van.
A 3×3 kosárlabda egyébként tök jó dolog. A sima kosárlabda a baromság szerintem, potty, átvonaglanak a pályán, potty, megint átvonaglanak, potty és kb csak erről szól az egész.
A legfrankóbb amit láttam az a 7-es rögbi volt. Focipályányi területen 14-en rohangálnak, dobálják azt az izét egymást gáncsolják, gyűrik és hopsz, egy büdös klasszikus focisnagyhalál nem volt soha egyik meccsen se. Tök érdekes, nem? Pedig ezek tényleg tanyáztak, nem csak komédiáztak és azt a pár perces játékidőt fullba végigmelózták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!