Mit szólsz az olyan belépő olimpiai sportágakhoz, mint a BREAKING?
A sportlövészet eredményei egzakt módon mérhetők.
A break tánc meg olyan szubjktív módon, pofára pontozható valami.
A szalontánc sem olimpiai sport, pedig időtlen idők óta rendeznek táncversenyeket.
Engem sem zavar. Valaki tudja, hogy megmarad-e a 2028-as Olimpiára?
Egyébként igen pontozás van, de nem lehet csak úgy jó/rossz pontokat adni, egy bizonyos tartományon belül kell, hogy legyen a pontszám ha bizonyos elemek teljesítve vannak. Viszont felmerül a kérdés, hogyha ebben egy magyar nyerne, lehet, hogy nem kapna utána jutalmat, mert sokan vicc kategóriának gondolják, egyébként az a hason fetrengő ausztrál nő is a megcsúfolni próbálta ezt a sportot. Személy szerint én nem vetem meg az ebben résztvevőket, de azt gondolom, hogy sokan bántalom fogja még érni ezt a számot, főleg ha összehasonlításra kerül egy 100 méteres futással, ahol olyan kielézett verseny van, hogy az is csoda, hogy magyarok részt tudtak venni a számban, de a breakdance pedig nem túl kompetitív még.
Egy breaktáncos ügyessége, mozgáskoordinációja, hajlékonysága, ügyessége, egyensúlyérzéke semmivel sem gyengébb/rosszabb, mint egy talajtornászé. A breakben pedig a tetejében sokkal több trükköt/formát kell tudni csinálni, lényegesen nagyobb sebességgel. Tehát van nehézségi fokozata, és baromira nem könnyű csinálni.
Ennek ellenére szerintem sem kellene szerepelnie, mint olimpiai versenyszámnak. Miért? Mert a break az nem sport, hanem egy TÁNCműfaj/stílus/irányzat, a hip-hop szubkultúra egyik mellékága.
#17: „...a break az nem sport, hanem egy TÁNCműfaj/stílus/irányzat, a hip-hop szubkultúra egyik mellékága.”
És ezzel nagyon találóan le is írtad a lényeget. Míg a talajtorna az sport volt mindig is, a break-nek soha nem lenne szabad abba az irányba elmozdulnia, azzal az indokkal hogy ez is zenére mozgás, meg az is. A következő olimpián már nem lesz ott, remélem az ausztráloknak sem jut eszükbe visszacsempészni a programba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!