Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mit szólsz az olyan belépő...

Mit szólsz az olyan belépő olimpiai sportágakhoz, mint a BREAKING?

Figyelt kérdés
Elsőre talán kicsit idegen, de biztos , hogy sok munka van mögötte. Nekem inkább hasonlít mondjuk a tornához, mint bármilyen tánchoz.

aug. 11. 16:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
35%

A sportlövészet eredményei egzakt módon mérhetők.

A break tánc meg olyan szubjktív módon, pofára pontozható valami.

A szalontánc sem olimpiai sport, pedig időtlen idők óta rendeznek táncversenyeket.

aug. 11. 22:21
 12/23 A kérdező kommentje:
Hát ez most jó nagy mellébeszélés volt, de azért kösz a választ :)
aug. 11. 23:18
 13/23 anonim ***** válasza:
40%
Akkora nagy fasság volt ez a bréktánc, erősen hiányoltam a videóbírót. Megvolt-e a pontos forgás, hányszor tapsikolt és hasonlók miatt.
aug. 12. 00:23
 14/23 anonim ***** válasza:
58%

Engem sem zavar. Valaki tudja, hogy megmarad-e a 2028-as Olimpiára?

Egyébként igen pontozás van, de nem lehet csak úgy jó/rossz pontokat adni, egy bizonyos tartományon belül kell, hogy legyen a pontszám ha bizonyos elemek teljesítve vannak. Viszont felmerül a kérdés, hogyha ebben egy magyar nyerne, lehet, hogy nem kapna utána jutalmat, mert sokan vicc kategóriának gondolják, egyébként az a hason fetrengő ausztrál nő is a megcsúfolni próbálta ezt a sportot. Személy szerint én nem vetem meg az ebben résztvevőket, de azt gondolom, hogy sokan bántalom fogja még érni ezt a számot, főleg ha összehasonlításra kerül egy 100 méteres futással, ahol olyan kielézett verseny van, hogy az is csoda, hogy magyarok részt tudtak venni a számban, de a breakdance pedig nem túl kompetitív még.

aug. 12. 05:59
 15/23 anonim ***** válasza:
Az trolina akart lenni, de legalább stílszerűen kánkánt csinált volna.
aug. 12. 06:34
 16/23 anonim ***** válasza:
73%
A férfi döntőt végignéztem. Szerintem látványos és nagyon jó hangulatú verseny volt. Később szerintem elképzelhető, hogy újra szerepel majd az olimpián. LA-ben lacrosse lesz break helyett.
aug. 12. 11:24
 17/23 anonim ***** válasza:
71%

Egy breaktáncos ügyessége, mozgáskoordinációja, hajlékonysága, ügyessége, egyensúlyérzéke semmivel sem gyengébb/rosszabb, mint egy talajtornászé. A breakben pedig a tetejében sokkal több trükköt/formát kell tudni csinálni, lényegesen nagyobb sebességgel. Tehát van nehézségi fokozata, és baromira nem könnyű csinálni.

Ennek ellenére szerintem sem kellene szerepelnie, mint olimpiai versenyszámnak. Miért? Mert a break az nem sport, hanem egy TÁNCműfaj/stílus/irányzat, a hip-hop szubkultúra egyik mellékága.

aug. 12. 13:03
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Hát még mindig van lejjebb? mi a tököm az a lacrosse? Krokodilos rövidujjúhímző verseny?
aug. 12. 20:10
 19/23 A kérdező kommentje:
18., ne égesd magad, köszi!
aug. 12. 21:23
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

#17: „...a break az nem sport, hanem egy TÁNCműfaj/stílus/irányzat, a hip-hop szubkultúra egyik mellékága.”

És ezzel nagyon találóan le is írtad a lényeget. Míg a talajtorna az sport volt mindig is, a break-nek soha nem lenne szabad abba az irányba elmozdulnia, azzal az indokkal hogy ez is zenére mozgás, meg az is. A következő olimpián már nem lesz ott, remélem az ausztráloknak sem jut eszükbe visszacsempészni a programba.

aug. 12. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!