Van rá esély, hogy ne ez legyen minden idők leggyengébb magyar olimpiai szereplése?
#2 ez a memtalitás borzalmas. Legyél büszke. Kijutottak rengeteg versenyre amivel kivívták hogy elmehesssnek az olimpiára. Az ország nagyon kis része képes erre. Nagyon sokan 800m-t leúszni se tudnak egyben. Sőt, úszni se tudnak. A magyarok meg ebben a világ legjobbjai között versenyeztek. Érdemwlnek egy kis toszteletet.
Vagy arra gondolsz, akik hozzák az érmeket meg top10es helyezéseket? Azok szégyelljék magukat? Inkább légy büszke.
Vagy együttesen legyen szégyenben az összes magyar sportoló? Miért is? Végig első 20ban vagyunk az érdmtáblában többszá ország közül. Sz egy lakosra jutó érembsn meg top3 hisz más országokhoz képest nagyon kevesen vagyunk és mégis ilyen szép eredmények vannak.
Síkfutásban lehet nem lett érem de országos csúcs. Amiatt is szégyenkezni kéne?
Elmondom kinek kéne szégyenkezni: annak a magyarnak aki nem volt boldog Milám kristóf ezüstjétől és szidta. Aztán persze az aranynak tudott örülni. De most komolyan: mi is a baj egy olimpiai ezüsttel? Vagy egy 5dik hellyel? Sok sok éven át minden nap (igen, karácsonykor is) órákat edzenek ezért. Az egész eletület és testüket erre teszik fel. Szégyen az, ha valaki nem értékeli hogy mimdezt azért az országért teszik amiben te is benne vagy
Én kb ezt a teljesítményt vártam, szóval a realitások talaján mozogva szerintem van még 1-2 aranyra és összesen 4-6 éremre esélyünk.
Azonban maga az olimpia eszméje szenvedett csorbát nálam a magyar sportolóknál:
1. Hámori Luca esete: 2 irányból is elég kétes az ügy
2. Milák K. esete: tudom, maradi vagyok, de én azt mondom, a sportoló sportoljon; az a dolga. Ne a nyilatkozgatás, a marketing és effélék legyenek a lényegesek. Elvárják sokan, hogy frissen kiúszva magát, lihegve adjon interjút, ami interjú csak a médiáról szól, ami riportok közül 10-ből 9 sablonos baromság... Tök felesleges... Én azt mondom, bármennyire is szar érzés ezt szurkolóként olvasva látni, a sport a sportolókról, az ő teljesítőképességeinek összeméréséről, a határaik kitolásáról szól; sem a szurkoló, sem a média, sem a szponzor, sem a politika nincs a képben - csak emberekről, akik összemérik erejüket - és erről nagyon sokan elfeledkeznek ebben a kapitalista világrendben...
Azért baj, hogy elvárod tőle, mert amint írtam, nem rólad szól a sport, csak a sportolóról... Te az alapvető szellemiségben nem vagy tényező, és én sem, és senki más sem. Csak a sportoló önmaga és ellenfelei - PONT!
Az meg, hogy akkor mi volt... Azért Darnyiék korát ne keverd ide... Hol volt akkor közösségi média, online felület és ekkora média hype? Felejtsd el ezeket a példákat!
Tartsd tiszteletben, hogy vannak emberek, uram bocsá', épp egy sportoló, aki nem szeret a középpontban lenni és a médiában bohóckodni, és mindenféle szar sablonos kérdésre sablonválaszt adni. Ő úszó, ússzon...
Az evezősök még felhozhatják. Így szokott lenni...
Másrészt gyakran pár tizeden múlik hogy negyedik vagy arany lesz e a helyezés egy órás versengés után.
Azaz hogy mennybe megy e a sportoló vagy le van szrva kategória
Így volt ez pl. kerékpárnál is.
Vivás sem úgy jött össze ahogy szerettük volna. (2 éremmel többet vártunk)
A vízilabda mindig nagy lutri. Nagyon erős a mezőny
És ott van Luca esete. Akár aranyérmes is lehetne.
Szakemberek mondják, hogy az algériai csávónak kinézetre tesztoszteron inszenzitívitása van, ami nagyon is ismert rendellenesség férfiaknál. Egy 5 perces nőgyógyászati vizsgálattal ki lehetne deríteni, de ez az olimpia (mint a megnyitó óta tudjuk) nem erről szól.
Szóval nem kell a sportolókat hibáztatni és politikát sem kell belőle csinálni
Na igen egy 9,5 milliós országtól 3 arany is átlagon felüli.
Másrészt vannak olyan "tünetek" amiknek alapján a nagyhatalmak sportolói olyan doppingszereket ismernek amikkel még nem lehet megbukni, mert nem ismerik őket a hatóságok.
#9 De ahol meg megverjük őket, ott mi nem doppingoltunk?
A doppinglaborok meg a WADA folyamatosan fejlődnek. Időnkét a dopping lépéselőnybe kerül, a WADA rájön, néhányat megfognak, és biztos vagyok benne, hogy diszkréten is jelzik, hogy ez így nem fog menni.
Szemléletes az úszók esete a 70-es években. Nagyon megindltak az eredmények, ezt arra fogták, hogy elterjedt a lycra, mint az úszódresszek, úszónadrágok anyaga. És ekkor voltak az azóta fogalommá lett "NDK úszónők"... Aztán jött az epi, és a cáparuha. Látványosan javultak az eredmények, de megfogták az epi-t, elég nagy sajtót is kapott, necces volt, hogy ezt már nem lehet használni, de akkor meg látványosan visszaesnek az eredmények. Mire kéne ezt fogni? Tiltsuk be a cáparuhát, és fogjuk arra az eredmények elmaradását! Voila! Nem dopping volt, hanem a ruha miatt.... aha, persze.
Aztán most már a cáparuhás időszak idejei is megdőlnek, miközben egy sporolónak ugyanannyi ideje van olimpikonná válnia (gyerekkortól fiatal felnőtt koráig), mint amennyi 15, 50, vagy 80 éve volt. Fejlődik a tudomány, egyre pontosabban lehet adagolni az edzésterhelést, egyre pontosabban lehet mérni, elemezni, egyre pontosabb a diéta, egyre több módszerrel lehet gyorsítani a regenerációt... de közben a doppinglaborokban meg megállt volna a tudomány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!