A transzok most tarolnak az olimpián vagy csak volt néhány szerencsés győzelmük, amibe azonnal belekötöttek?
"vagy egy férfi, akinek egy genetikai betegség miatt túl kevés tesztót termel a szervezete"
Pont ez az, hogy férfiakra jellemző a tesztoszteronszintje nő létére.
Ráadásul a csökkent tesztoszteronszint nem is csinálna például női nemi szerveket, ő viszont valahogy mégis azokkal született.
Amit linkeltél, ott ezt írják: "Maga Khelif nem klasszikus transznemű, hanem szexuális fejlődés zavara (DSD) van, ami miatt egyes nőkben az XY kromoszómák és a vér tesztoszteronszintje jellemző a férfiakra. Algériában tilos a transznemű identitás,"
De hol van szó transzvesztitákról?
Mint sportoló mondom, ez sportszerűtlen... Én tényleg nagyon sajnálom Helifet, de akkor sem igazságos,ezt be kell látnunk.
"Transzvesztiták"
. Szóval nem tudod, mit jelent a szó...
Reagált Imane Khelif 2022-es legyőzője:
"Sok ember írt nekem Imane Khelif miatt. Személy szerint nem hiszem, hogy bármit is tett volna, hogy "csaljon". Úgy gondolom, hogy így született, és ez kívül esik az ő irányításán. Az a tény, hogy korábban kilenc nő verte meg, mindent elmond."
Amúgy ez tényleg furcsa, hogy a női boxban ekkora szórás van az indulók kinézete között. A többi női sportágban, ahol szintén előnyt jelent a nagyobb fizikai erő és állóképesség, úszásban, atlétikában, de még cselgáncsban se láttam hasonlóan fiús kinézetű nőket. Azért az már kérdéseket vet fel, amikor ránézésre nem lehet megmondani, hogy fiú vagy lány-e az illető.
Mondjuk női boxban is ilyen indulók is voltak mint ez a finn lány aki szintén negyeddöntőben esett ki:
Na most a hozzá hasonló lányokat összeereszteni ezekkel az algériai meg thaiföldi boxolókkal elég véleményes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!