Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Más is úgy van vele, hogy...

Más is úgy van vele, hogy most már Imane Khelifnek szurkol?

Figyelt kérdés
Nyilván nem véletlenül engedték őt elindulni az olimpián. Ahogy az se véletlen, hogy az IBF orosz vezetője zárta ki anno a vb-ről. Előtte senkinek nem volt vele semmi baja. Több női ellenfele is legyőzte már korábban. A mentálisan instabil olasz bokszoló pedig korábban is adott fel versenyt hasonló módon, mint Imane ellen. De a széljobberek olyan erőbedobással pécézték ki maguknak és próbálják meghurcolni, megszégyeníteni, hogy teljesen kiváltotta bennem az együttérzést. Most már egyenesen neki drukkolok, pedig eddig nem nagyon érdekelt a box, az olimpia se különösebben.

aug. 2. 18:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Győzön a jobbik! Majd kiderül holnap úgyis.
aug. 2. 18:19
 2/21 anonim ***** válasza:
74%
Nem, én már nagyon unom ezt az egész cirkuszt.
aug. 2. 18:25
 3/21 anonim ***** válasza:
75%
Azért ez nem csak a széljobbereknek probléma...Erre jó lenne valamit kitalálni, bár nem igen látok rá megoldást.
aug. 2. 18:29
 4/21 anonim ***** válasza:
32%
*nemigen
aug. 2. 18:30
 5/21 anonim ***** válasza:
66%

Nem.

Luca semmi olyat nem tett, amiért ne szurkolnék neki, de ha kiderülne, hogy edzés előtt lemészárolt kismacskák vérét itta, akkor sem szurkolnék az ellenfelének. Legfeljebb nem szurkolnék Lucának.

Vegyük sorra!

Khelif rendelkezik Y kromoszómával és a szervezete valamennyi tesztoszteront termel. Lehet, hogy mellette van még két X kromoszómája (és neki XXY, vagy akár XXXY) az ivari kromoszómapárja( ~terce, ~kvartettje), de innentől kezdve el kell dönteni, hogy mi ő, és kikkel versenyezhet.

A mindennapjait úgy éli, ahogy akarja, abba a mosdóba megy be, amelyikbe akar, de ha egy olyan sportot választ, ahol van férfi és női szakág, ott el kell dönteni, hogy hol versenyezhet.

Ő most egy nő, aki tesztoszteront termel (valószínűleg kevesebbet, mert az XXY és XXXY kromoszóma miatt általában csökevényesek a herék), de mégis lényegesen többet, mint a nők. Vagy ő egy férfi, akinek a szervezete a kevesebb tesztoszteront termel, mint egy átlagos férfi? Attól nő a nő, hogy vagy legalább két X kromoszómája, vagy attól, hogy nincs Y?

Hajlok arra, hogy az Y kromoszóma hiánya jobban meghatározza a nemet, mint az, hogy az Y mellett mennyi X van... Egy nőnek ne legyenek heréi, csökevényesek se...

Ezek szerint induljon a férfiak között, és sok sikert! Persze a genetikája itt nem alapozna meg hatalmas sikereket valószínűleg, de hát pl. az én piknikus alkatom is nyilván részben genetikai adottság. nameg a sör, de előbb voltam kövér, mint hogy söröztem volna, és most 46 évesen ennyi mozgással lehet, hogy más könnyebben fogyna. Nem panaszkodok, de nem is megyek az olimpiára. Vagyunk így ezzel néhány milliárdnyian a földgolyón.

Tehát szerintem ő egy férfi, aki olyan sportban akar érvényesülni, ami nem az ő alkatához való. Egy törpe sem fog zsákolni az NBA-ben, és nem is fog az óvodások hétvégi ligájában indulni, ahol 1 méter 20-on van a gyűrű.

Válaszott volna más sportot (sakk, lövészet)...

Nem tudom, hogy a paralimpia eszméjével mennyire fér össze a hasonló cipőben járó sportolók versenyzése. Nem csak baleset újtán lesz valaki paralimpikon, sokan veleszületetten élnek együtt az állapotukkal (ami lehet a terhesség idején kapott behatástól, de akár genetikai alapion is). A paralimpia megadja nekik is a fair, azonos feltételek közti küzdelem lehetőségét.

Nem lehetne a paralimpia keretei közt versenyeztetni őket? Mert őket is megilleti a sport, a versenysport joga! Ha rossz a szabályrendszer, akkor persze élnek vele, tehát igazából nem is Khelifre vagyok itt dühös, hanem a box-szervezetre, aki menet közben zárta ki korábban ("sportdiplomácia", mi?), meg némileg a NOB-ra is, hogy ezt a helyzetet kialakította, és így viszont a nőknek (akiknek nincs Y kromoszómája) teremtett unfair helyzetet . Épp a NOB, a fair play szellem legnagyobb szószólója...

aug. 2. 18:33
 6/21 anonim ***** válasza:
79%

Valaki be tudna linkelni egy HITELES oldalt attól, hogy XY kromoszómával rendelkezik?

Ugyanis minden megbízható helyen csak a magas tesztoszteront emlegetik, és azt is csak egy nem hivalatos teszt alapján.

aug. 2. 18:44
 7/21 anonim ***** válasza:
31%
Egyértelműen. Remélem kiüti a magyar buxust.
aug. 2. 18:58
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy vagyok vele, hogy

- nyerjen ő, hogy bemutasson a sok gyűlölködőnek

- nyerjen Luca, hogy kiderüljön, az olasz lány csak egy felesleges hisztit zavart le súlyos következményekkel

aug. 2. 19:16
 9/21 anonim ***** válasza:
50%
Az az olasz lány amúgy civilben rendőr. Pont neki kéne bírnia az ütéseket.
aug. 2. 19:27
 10/21 anonim ***** válasza:
52%
A NOB szerint senkit nem szabad diszkriminálni amiatt, amiről nem tehet. Én 21 évesen elindulhatok egy futó-, vagy úszóversenyen 14 évesek között? Nem tehetek arról, hogy 21 éves vagyok. Tudom, hogy ez túlzás, de a gondolatmenet azonos.
aug. 2. 19:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!