Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Magyarországon pontosan, hogy...

Magyarországon pontosan, hogy zajlik egy olimpiára való kijutás? Hol kell jelentkezni?

Figyelt kérdés

Vidéken nőttem fel, és sok közöm volt több sporthoz is. Néha úgy éreztem, hogy szeretném a következő szintre emelni a sportteljesítményemet, de valahogy sohasem toboroztak a környékünkön, amikor fiatalabb voltam. Soha nem is hallottam arról, hogy ha valaki sportolni és küzdeni szeretne az olimpián, akkor szóljon haza, és megkezdjük a felkészítést. Egyetemen is sportoltam, de itt sem merült fel semmi.

Évekkel ezelőtt is gondolkodtam már ezen, hogy mi ennek a folyamata, de valamiért elvetettem a gondolkodást, hogyha nem figyelnek fel rám, akkor talán nincs is rám szükségük. Viszont lehet, hogy még nem késő, ha a következő olimpiai ciklusra gondolok. Pontosan hol kell jelentkezni? Mi ennek a folyamata? Ha valakit „kiválasztanak” a részvételre, mennyi időt kell erre rászánnia? Van valamilyen állami támogatás, vagy teljes munkaidős állás mellett kell készülni, amennyi idő marad? Ezt persze még részletekben kell tisztázni, de nem ártana tudni előre, hogyan zajlik ez.

2024. júl. 29. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb versenyeken lehet kvótát szerezni pl. Európa bajnokság, világbajnokság.
2024. júl. 29. 21:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Jézusom....
júl. 30. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Profi sportoló kell hogy legyél, profi egyesületekben. Ez az első lépés. Aztán nagy versenyeken a legjobbak között lenni stb.

Ezek a sportolók pár éves koruk óta erre készülnek, átlagembernek esélye sincs, nem hogy nulla, hanem mínusz végtelen.

júl. 31. 08:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igeeen, 25-30+ fölött már nagyon nehéz, ezt én se vitatom. Nem tudtam, hogy kvótaszerzéses alapon megy, de ezt hasznos tudni, köszi!
aug. 4. 04:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!