Friss hír: Perez két további évre hosszabbított a Red Bullal. Mit szóltok a döntéshez?
Bevallom őszintén engem kicsit meglepett. Már arra se mertem volna nagy tétben fogadni hogy szezon végéig kihúzza, főleg hogy most megint hanyatlik a teljesítménye, de hogy egyenesen nem is egy, hanem két évre hosszabbítsanak vele az minimum meglepő.
Bírom Perezt, drukkolok neki és emlékszem még a szép teljesítményeire, de ha őszinték vagyunk, az elmúlt két évben inkább a negatív teljesítményével tűnik ki. Fura hogy a hírhedten türelmetlen Helmut Marko belement ebbe.
Ti mit szóltok a hírhez? Mi játszhatott szerepet Perez megtartásában?
Ha technikailag nézzük, akkor Perez egy viszonylag jó (messze nem tökéletes) másodhegedűs. Jó annyira, hogy hozza a pontokat, de nem szorongatja Verstappent ami csapat szempontból egy jó helyzet.
Világbajnoki ambícióval rendelkező pilótát nincs értelme Verstappen mellé rakni, mert csak pontokat rabolna, másodhegedűst másodhegedűsre cserélni szintén nincs értelme.
Milyen negatív teljesítmény, meg milyen hanyatlás?
Első Rb-s évében 4. lett, majd azt követően három ponttal lemaradva a harmadik, tavaly pedig a 2., amivel kimaxolta az RB előzetes elvárásait.
Az a gond, hogy nagyon sokan alábecsülik a mexikóit, pedig Max mögé a legjobb wing a mezőnyben. Rutinos, éhes, hozza a kötelezőt és nem ugrál... semmi meglepő nincs a hosszabbításban.
Szerintem a kötelező hozása az valami olyasmi lenne, mint a Hamilton-Rosberg párosnál…
Utáltam, hogy mindig ketten állnak a dobogón, de a legjobb autóval az a kötelező…
Na mondjuk az biztos is! Pláne, hogy fizetnek a szponzorok eleget alapból.
"Mi játszhatott szerepet Perez megtartásában?"
Nem maradt más opció. A Red Bull családnál uralkodó légkör lényegében minden fiatalabb arcot bedarált, aki alkalmas lett volna második számú versenyzőnek. Pérez legalább néha napján képes hozni a tudásának megfelelő teljesítményt és azt, amit másodhegedűsként várnak tőle.
"Milyen negatív teljesítmény, meg milyen hanyatlás?"
Mondjuk tavaly Monacótól kezdve egészen év végéig. A dobogó közelében is alig járt a jó öreg Sergio, miközben Verstappen hülyére nyerte magát.
“Mondjuk tavaly Monacótól kezdve egészen év végéig. A dobogó közelében is alig járt a jó öreg Sergio, miközben Verstappen hülyére nyerte magát.”
És év végén mégis második lett.
Akkor mit mondjanak a többiek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!