Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Ocon neve miért nem merül fel...

Ocon neve miért nem merül fel érdemben a Mercedesnél a 2025-ös szezonra?

Figyelt kérdés

Verstappen, Antonelli, korábban Sainz, Alonso neve merült fel, de egyes elvetemültek még azt is pletykálták, Bottas visszatér 1-2 évre, amíg Antonelli a Williamsben pallérozódik...

Ocon miért nem reális jelölt és miért a Haasnál keresgél inkább? A saját neveltjükről van szó, miután Stroll kitúrta a Force Indiától, tesztpilótájuk is volt.

Stabil versenyző, a nagy Alonsóval is felvette a kesztyűt (nincs még egy olyan pilóta, aki csapattársként eltöltött közös éveik alatt összesen több pontot szerzett volna a spanyolnál...), nagyon nehéz futamot nyert egy középcsapattal, miközben egy négyszeres világbajnok támadásait verte vissza, idén a lehetőségekhez mérten a hátán viszi az Alpine-t.

Az egyik legtehetségesebb fiatal pilótapáros lehetne a Mercié.

2024. máj. 21. 22:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, egy hetes a kérdés, de a tegnapi futam után nagyon vicces olvasni 😂😂😂
2024. máj. 27. 06:35
 12/20 anonim ***** válasza:
Biztos Ocon is olvasta a kérdést, és gondolta gyorsan megválaszolja :P
2024. máj. 27. 08:02
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Nem értem miért bántja mindenki Ocont meg Magnussent, a tegnapi "verseny" összes említésre méltó pillanata kettejükhöz kapcsolódik...
2024. máj. 27. 15:17
 14/20 anonim ***** válasza:

Amúgy szerintem önmagában egyikük manővere sem volt annyira elhibázott, mindkét esetben többé-kevésbé hibásnak látom a védekező felet is.

Magnussen akciója optimista volt, de azért nem lehetetlen, pár éve is láttunk ezen a szakaszon fej-fej melletti küzdelmet Vettel és Gasly részéről, és meg tudták oldani ütközés nélkül. Most meg Perez elkezdte úgy jobbra húzni az autót, mintha nem lenne ott senki (és amikor elkezdte jobbra húzni, Magnussen első kereke már előrébb volt, mint az ő hátsó kereke).

Ocon meg lényegében már Gasly előtt volt, amikor elfordultak és így övé lett az ív, Gaslynak normál esetben ki kellett volna hátrálnia a küzdelemből, pillanatok alatt le tudta fékezni a kocsit (ebben a kanyarban kábé 60-70 km/h a sebességük), valószínűleg csak nem számított az akcióra. Ocon esetében inkább a hozzáállás nagyon negatív, hogy nem a saját csapattársad ellen kéne aggresszív és váratlan előzésekkel trükközni, főleg nem úgy, hogy a csapatnak hosszú idő óta ez az első komoly esélye a dupla pontszerzésre. (sőt ha minden igaz, előzetesen még ki is adta a csapat az ukázt, hogy ne legyen kakaskodás a pályán)

2024. máj. 27. 16:00
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, miattuk volt említésre méltó, csak épp nem jó értelemben, hanem a súlyos hibáik miatt!

Magnussennek fel kellett volna mérnie, hová fér be a kocsi, a Red Bull és a fal között pedig keskenyebb hely maradt, mint amilyen széles egy autó. Ezt látnia is kellett (volna), mégis be akart oda menni, ahelyett hogy ott elvette volna a gázt, ezt Magnussen fedélzeti kamerájának felvételéből Wéber Gábor is megállapította! Szűkebb volt a hely, így persze hogy kipöckölte Perezt, aki semmiről nem tehetett, ahogy Hülkenberg sem, Ők csak szenvedő alanyai voltak Magnussen hülyeségének!

Az alagút előtti kanyarban pedig Gasly hátsó kereke volt előrébb, és Ocon szintén nem tudta, mikor kell visszább venni a gázt, túl erőszakos volt, ezért értek össze a hátsó kerekek, amik megdobták Ocon kocsiját!

2024. máj. 28. 15:55
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

"Magnussennek fel kellett volna mérnie, hová fér be a kocsi, a Red Bull és a fal között pedig keskenyebb hely maradt, mint amilyen széles egy autó."

Amikor Magnussen elkezdte a manővert, még elfért a kocsi Perez és a fal között. Nézd vissza Magnussen belső kamerás felvételét. Az első kereke előrébb van, mint Perez hátsó kereke. Ezt csakis úgy lehet összehozni, hogy van egy autónyi hely. Perez egyszerűen megfeltételezte, hogy Magnussennek úgysem lesz töke végigvinni az akciót, és behúzta az autót úgy, mintha nem lenne mellette senki. Tévedett.

https://www.youtube.com/watch?v=TTCtaOzkl2A&t=31s

Lehet, hogy Wéber szerint Magnussen hibája volt és büntetést érdemelt volna, de például a versenybírák sem gondolták úgy, hogy büntetni kell a dánt.

2024. máj. 28. 16:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert még az Alpine-nak sem kell...
2024. jún. 4. 20:06
 18/20 anonim ***** válasza:
77%
Megemlítettem ezt a kérdést egy kollégámnak, aki erre nagyot nézett, majd megmondta a tutit: Oconnak nemhogy a Mercedesnél, de az egész F1-ben nem kéne lennie!
2024. jún. 7. 00:35
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

A kommentátorok egy időben valamiért nagyon oda voltak ezért az Oconért és folyamatosan az egekig magasztalták, valamilyen általam felfoghatatlan okból. Hála az égnek, erről leszoktak.

Ocon soha nem mutatott tartósan kimagasló teljesítményt. Egy teljesen középszerű pilóta, beleszürkült a mezőnyben. Valamelyik sereghasjtó csapatnál lehet még pár éve és ennyi volt... Egyértelműen nem a top csapatokban van a helye.

2024. jún. 7. 07:14
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
#19 A kommentátorok védelmében, régebben én is jobbnak gondoltam Ocont. Való igaz, tartósan kimagasló teljesítményt nem nyújtott, de ez fiatalon nagyon kevés versenyzőről mondható el, tényleg csak a Vettel, Hamilton, Verstappen szintű tehetségekről. (meg esetleg látszólag azokról, akik már fiatalként is rémesen gyenge csapattársat kapnak, mint a Williamsnél mindenkit hülyére verő Russell). A túlzott agresszióra való hajlamát is inkább fiatalkori hibának tartottam, gondolván, hogy később majd biztos kinövi. Nem így történt.
2024. jún. 7. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!