Szerintetek ki nyeri a F1-es Azeri Nagydíjat?
#11 Wéber valami olyasmit mondott, hogy a nagycsapatok autóinak nehezebb legyen egymással megküzdeniük, ne csak kikerüljék egymást. Ez az egész viszont azt eredményezte, hogy a kisebb teljesítményű középcsapatokak még a DRS is kevés volt ahhoz, hogy előzési helyzetbe kerülhessenek.
Amúgy nem kicsit volt unalmas a futam, hanem kib***ottul...
#12 köszi
ezért sem értettem, ezzel a rövidítéssel azt a kevés izgalmat is kasztrálták, amit ez a pálya képes volt nyújtani.
#12 Ezt egyébként nem igazán értem. A kisebb csapatok közt is vannak olyanok, akiknek az autója brutális sebességet produkál az egyenesben (pl. a Williams), és a jobb autók közt sem mindenkinek különösebben magas (pl. Aston). Szerintem a kiscsapatok versenyzői közt egyszerűen nem volt elegendő tempókülönbség egy becsületes előzési helyzethez (csak hát az F1 az elmúlt tíz évben elment abba az irányba, hogy mindenáron előzési helyzetet próbál teremteni bárki számára, aki képes 1 másodpercre követni az előtte haladót).
Mondjuk speciel most nem sok jelentősége van, ez a futam így is, úgy is unalomba fulladt volna.
A 3. kör végén Verstappen, majd a 5. kör végén Perez simán körbe autózta Leclerce-t . Ha jól emlékszem a futam végére Perez valamivel több min 20 másodpercet adott Leclerc-nek.(ez nagyon sok szerintem) Versenytempóban magasan vernek most mindenkit.
A futamot simán lehozta a két Red Bull. Szinte eseménytelen, unalmas futam volt.
14.
Valóban van a közép és "kis" csapatoknál is hasonló végsebesség a célegyenesben. De nem végig! Néha szoktak mutatni pedál kamerás bejátszást (Pedal Cam). A pilóták a célegyenesben végig padlóig tapossák a gázt , csakhogy az ERS= MGU-H és + MGU-K az egyenes végére elfogy, ezért látszik egy jó nagy letörési fázis, nem gyorsul tovább az autó, elveszti a plusz 160-163 lóerő többletet.
A Red Bull energia-visszanyerő rendszerénél nincs ilyen visszaesés/ letörés, jobban oldották meg mint a többi csapat.
A mostani miami futamon ha nem lesz baleset meghibásodás( külső tényező) Verstappen elég gyorsan az első háromba érkezik 15-18 kör max szerintem. Perez-nál ugyanez a helyzet ha nem lesz( külső tényező) 15-18 kör alatt meglóg mindenkitől egy bő 10 másodperccel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!