Szerintetek ki érdemelte meg?
Újra feljött a téma hogy petíciókat írtak alá stb hogy 2021 világbajnoka Hamilton.
Verstappen szurkoló vagyok, de ha most senki mellett sem állok és az egész éves teljesítményt veszem figyelembe akkoris Verstappen érdemelte volna.
Ti hogy gondoljátok??
Ha az alapján dőlne el a világbajnokság sorsa, hogy ki érdemli meg jobban, akkor elég sok eredményt meg kéne változtatni. A 2021-es világbajnokságról gondolom mindenki emlékszik, hogy a megkérdőjelezhető versenyigazgatói döntés miatt (amit amúgy később a FIA is emberi hibának nyilvánított) akarják rábírni a FIA-t hogy megváltoztassa az eredményt.
A 2008-as helyzet kicsit trükkösebb. Bernie Ecclestone nemrég beismerte, hogy már 2008-ban is tudtak a Nelson Piquet Jr.-féle csalásról, így maga Felipe Massa akarja kérvényezni, hogy utólag töröljék az eredményét annak a bizonyos szingapúri versenynek - ha ezt megtennék akkor úgy változna a pontállás, hogy Massa jönne ki világbajnoknak.
Ettől függetlenül utólag nem lehet módosítani a bajnokság végeredményét, szóval egyikből sem lesz semmi.
2021-et szerintem Verstappen érdemelte meg, Hamilton sokszor csalt, csak kedveztek neki, vagy szerencséje volt, az utolsó futamról megvan a véleményem, de azért örülök, hogy Verstappen lett a bajnok, és nem Hamiliton 8-adjára. A silverstone-i ütközés sokaknál kiverte a biztosítékot.
2008-ban szerintem egyformán jó volt Massa és Hamilton, mindketten megérdemelték, csak Hamiltonnak volt nagyobb szerencséje a célbaérésekkel. A botrányos Szingapúri futamot a Renault saját maga miatt hekkelte meg, nem azért, hogy Hamiltont segítsék. Massának a szingapúri tankolós balesete mellett abban a szezonban ott volt még a hungaroringi motorelfüstölése a célegyenesben, élről esett ki 3 körrel a vége előtt, meg még volt 1-2 saját hibából elbaszott futama az év során, ezekre ugyanúgy rámondhatjuk, hogy ha valamelyik hiba nincs, akkor megnyerhette volna.
Mindkét eset nevetséges. Nem is értem, hogy gondolják egyesek, hogy egy sok versenyes VB egyetlen versenyén múlt volna a cím.
Arról nem is beszélve, hogy a nyilvánvaló csalás/versenyirányítási hiba ellenére mind Massa, mind Hamilton simán megnyerhette volna az adott futamot, ha a csapataik ott vannak fejben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!