Volt már olyan, hogy egy f1-es versenyen egyetlen európai pilóta sem állott dobogón?
Akárhogy próbáltam visszaemlékezni, lecsekkoltam az esetleg gyanús versenyeket, nem találtam rá példát.
Valaki?
Az 50-es években az indy500 hivatalosan F1 része volt, de a gyakorlatban sok köze nem volt az egyébként európai szériának. 33 amerikai versenyzett. A pilóták megkapták a pontokat, ezek általában 1 futamos emberek voltak akik csak ott indultak, sok vizet nem zavartak, konstruktőri pontokba bele sem számolták őket. 1950-1960-ig volt része az indy.
Ezeket leszámítva (bár még azokkal is) nagyon kevés olyan verseny volt az F1 történetében. A majdnem 1100 futamból mindössze 17 ilyen verseny volt.
Köszönöm a válaszokat.
Azt lehet tudni, mikor volt erre legutóbb példa?
Hamilton apja is Brit, mivel a 18. század óta az a térség Brit terület. Így Hamilton apja hivatalosan Brit. 1974 óta függetlenek. Emiatt Hamilton papiron jobban angol, mint amennyire a másik 2 pilóta brazil, főleg, hogy a brit főnemesi rang mellett a brit lovagrend tagja is. Ennél britebb nem nagyon lehet valaki. Eközben Massa Olaszországba jár haza, Piquet pedig német származású holland aki monacói volt és késöbb ment ki Braziliába.
A bőrszín és a rassz nem számít, az nem ad állampolgárságot senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!