Ricciardonak mi ment ennyire félre a McLarennél?
Szerintem mindkettő szerepet játszott a a teljesítménye romlásában.
Tavaly mikor a konstrukcióról kérdezték, több verzió is volt , hogy miért nem tudja Norris szintjét elérni a McLarenben. Voltak olyan vélemények, hogy az akkori McLaren akkor működött jól , ha a gyors kanyarok előtt extrém későn van megfékezve az autó. Ha jól emlékeszem többször is nyilatkozta azt futamok előtt, hogy ezért veszít sok időt. Az adatok azt mutatták, hogy Norris jóval később fékez ilyen szituációkban és egészen másképp oldja meg a fékezési, kanyar beviteli tempót és a kigyorsításokat.
Nyilván csapaton belül megosztották vele, a csapattársa adatait.
Biztos frusztráló volt , hogy így sem tudott sokat fejlődni sem egy körön, sem verseny tempóban.(rendesen be is volt fordulva emiatt ami érthető)
Idén sem tudott tovább fejlődni a McLarennel összesen 35 pontot szerzett míg Norris 113 ponttal végzett.
Az életkora 33 ez nem annyira extrém ha Alonsot(81 pont idén) nézzük, viszont sok pilótánál a harmincas éveire sokat veszít aF1 teljesítményéből.
Szerintem mind a két tényezőnek szerepe volt az idei forma romlásának.
Checo és Ricciardo egyidősek kb. csak saját vélemény de szerintem, ha be kellene ülni RedBull-ba nem tudná Pérez teljesítményét hozni.
#3 Schumi sem a legjobb példa erre. Egyrészt az utolsó bajnoki évében, amikor bejelentette, hogy nem megy neki úgy, mint régen, már 37 éves volt (1969 elején született)
másrészt egyesek szerint versenyzett volna még, csak a Ferrari már a jövőbe tekintett és következő szupersztár-jelöltnek akart helyet csinálni
harmadrészt a sikerei nagy részét 30-35 között szerezte. Ha úgy alakult volna neki, mint Ricciardónak, hogy 31-32 éves korában kiég és 33 évesen visszavonul, akkor maximum 4 bajnoki címe lett volna a 7 helyett.
(zárójelben jegyzem meg, hogy a Schumival egyidős Häkkinen tényleg hasonlóan volt, 2000-ben nyújtott utoljára jó teljesítményt, 2001 végén pedig le is tette a lantot).
Köszi a válaszokat!
Szerintetek van esély rá, hogy egy év pihenő után jobb formában tér vissza?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!