Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Szerintetek jó lenne, ha még...

Szerintetek jó lenne, ha még Karácsony és Szilveszter között is lenne Forma-1-es futam? (a kérdésem elsősorban F1-rajongókoz szól)

Figyelt kérdés

Épp a foci vb-n gondolkoztam, hogy idén mennyire más lesz majd a hangulata, hiszen télen rendezik.

Aztán eszembe jutott, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti Forma-1-es szezon is elhúzódott egészen december közepéig. Még 2020-ban megjegyezte Wéber Gábor, hogy nem példátlan az ilyen késői szezonzárás, mert 1962-ben december 29-én volt az utolsó nagydíj.

Manapság már úgyis annyi verseny van a naptárban, hogy simán elhúzhatnák Karácsonyig, és nem keletkeznének nagyobb időhézagok a futamok között. Lehetne (megint) Karácsony után a szezonzáró. Én nagyon adnám! :) Gondoljatok csak bele, kint havazik, a szobában karácsonyfa áll, talán pont a tv mellett, és épp a Forma-1-et nézitek. :)

2022. máj. 18. 12:51
 1/9 anonim ***** válasza:
13%

Karácsony és Szilveszter közt a Gergely van, már bocs.

[link]

2022. máj. 18. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A nézőknek lehet. A pilótáknak és a helyszínen dolgozó többi csapattagnak már sokkal kevésbé.
2022. máj. 18. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindennek megvan és megvolt a saját indoka, hogy mért úgy volt ahogy! Mai sokversenyes naptárban minden nap és hét számít, kulcsfontosságú. Nem lenne értelme az egésznek, a versenyzők is ki akarnak kapcsolódni, nekik is kell a pihenés, képzeld csak el, hogy 5 éves korod óta mondjuk minden évben versenyzel valahol, neked az a kis, néhány hét is sokat jelent. Meg aztán régen a futamszám sem ennyi volt, így épp ezért mentek el pilóták akár F2-es futamokra, mert gyakoroltak, esetleg olykor nyilván pénzért is, ma már létjoga nincs a józan ész keretein belül.
2022. máj. 18. 17:29
 4/9 anonim válasza:
35%
Nem. Már az is szürreális volt 1-2 éve, hogy december közepéig kitolódott a szezon.
2022. máj. 19. 14:28
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Nekem nézőként sem hiányzik, sőt már a decemberi szezonzárás is nagyon furcsa. Én ilyenkor már a karácsonyi készülődésre szeretek koncentrálni. A téli szünetben meg jól kitárgyalni az elmúlt évad történéseit, aztán pihentetni a témát, legfeljebb megnézni egy-két régi futamot, január-februárban meg már jöttek a tesztek, lehetett spekulálgatni (akkoriban sokkal több tesztnap volt).

Amúgy a futamok száma is irreális. Régebben átlagosan 2-3 hetente volt futam (és inkább 3, mint 2), szóval normálisan be lehetett ütemezni, hogy a legtöbb futamot meg tudd nézni. Most meg ha van életed, akkor kábé minden második versenyről lemaradsz.

2022. máj. 19. 17:38
 6/9 MDaniel98 ***** válasza:
61%
Én nem pártolom, elsősorban azért nem, mert a pilótáknak és legfőképp a személyzetnek is kell a kikapcsolódás, és őket tenné ki felesleges bánatnak, hogy nem lehetnek a családjukkal Karácsonykor.
2022. máj. 23. 08:34
 7/9 anonim ***** válasza:
38%

Amennyi pénzt a pilóták keresnek, ennyi lenne a minimum hogy legalább akkor egész évben hajtsanak érte, legyen már valami áldozat amit nekik is hozni kell. A csapattagok már más kérdés, de szerintem ők is elég jól vannak fizetve.

Én 30-35 versenyt simán el tudnék képzelni.

2022. máj. 23. 15:14
 8/9 anonim ***** válasza:
40%

7-es

1. A pilóták azért kapják a pénzt, mert ilyen jók és vállalják a veszélyt, nem azért, hogy egész évben kikészítsék magukat. Ez egy kő kemény mentális és testi állapotot kíván, speciális étrendet stb., ők sem terminátorok, hogy mindent is meg tudnak csinálni.

2.Téves információ, a csapattagok nincsenek eléggé megfizetve, ha az F1-es szintet nézzük, bizonyos munkakörökben vannak az F1-ből kiszálló emberkék, vagy épp néhol hiány van, nem akarnak F1-es dolgozók lenni, sokan azt hiszik mekkora nagy szó, aztán rájönnek, hogy nem!

3. 30-35 verseny? Ez nem egy videójáték, ez a valóság! Utaztatás, utazási költségek, utazási IDŐ/ pihenési idő és egyéb dolgok, összeegyeztethetetlen. Ezek az emberek nem csak akkor dolgoznak, amikor a pályán vannak, hanem azon kívül is, nagyon sokat, pilótáktól az utolsó felszolgálóig.

2022. máj. 23. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:
48%

Nem.

Te szívesen dolgoznál a két ünnep között még úgy is ha lenne munkahelyi szabadságod, de megtiltanák, hogy akkor vedd ki?

A másik, te nézőként az ünnepek alatt mikor amúgy is ezer dolga van az embernek, inkább járnál ki a pályára futamot nézni? A szervezők szempontjából sem lenne kasszasiker, nem valószínű hogy teltházas nézőszám lenne.

De még ha a tv-ben otthon nézed is a közvetítést, inkább bámulod órákig a tv-t, minthogy a családoddal legyél?

Na, például emiatt a szempontok miatt a többségnek nem lenne optimális.

2022. máj. 29. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!