Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Hamilton, verstappen, vagy...

Hamilton, verstappen, vagy más? indoklással

Figyelt kérdés
u.i.: Max megérdemelte 100%osan

2022. febr. 9. 11:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mármint mi a kérdés?
2022. febr. 9. 11:28
 2/13 A kérdező kommentje:
kit tartotok jobbnak, kinek szurkoltok, stb
2022. febr. 9. 11:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Leclerc szurkoló vagyok és régi nagy Ferrari fan. De az említett kettő közül inkább Verstappen.
2022. febr. 9. 11:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Forza ferrari :)
2022. febr. 9. 11:36
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Kettő közül Verstappen. Bár Hamilton-t ki nem állhatom a viselkedése miatt (és az öltözködése is minimum érdekes, de ez az ő dolga), be kell vallani, hogy nagyon nagy versenyző. Bár én Ferrari drukker vagyok, egész idényben Max-nak szurkoltam (ha már a Ferrari évek óta nem tud versenyképes autót csinálni).
2022. febr. 9. 12:28
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Év végére azért jól belehúztak. Hatha idén már esélyesebbek lesznek.
2022. febr. 9. 12:54
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyikőjük sem a szívem csücske, de a legnagyobb versenyzők közé tartoznak, és remélem, versenyt (és a tavalyinál tisztább versenyt) látunk köztük jövőre is.
2022. febr. 9. 12:57
 8/13 anonim ***** válasza:
*jövőre: mármint idén :)
2022. febr. 9. 12:57
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha tényszerűen nézzük, Verstappen sokkal jobban megérdemelte a címet. Mindenki az utolsó egy futamon hisztizik hogy "odaadták neki", közben meg azt elfelejtik hogy annyi pontot bukott önhibáján kívül Verstappen, hogy ha nem üti ki Hamilton Silverstone-ban, Bottas a Hungaroringen, nem kap defektet Bakuban, és még sorolhatnám, akkor már két futammal a vége előtt VB. Hamiltont semmilyen technikai hiba, vétlen baleset és hasonló nem érte, egyszer esett ki, akkor is pont Verstappennel együtt. Ha kiegyenlített lett volna a szerencse és a tisztasági faktor, Verstappen vagy 40 pont előnnyel nyeri a VB-t. Nekem se tetszett hogy így "megrendezve" kellett végül megnyernie, de maximálisan ő érdemelte meg jobban.
2022. febr. 9. 13:58
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

Mindenki egyéni döntése, hogy kinek szurkol, mik a nézetei, senkit nem akarok ezzel megbántani, de nekem is több érvem van, amivel egyértelműen Verstappen mellett állok ki, abszolút megérdemelte a címet! A szurkolás egy dolog, az viszont felháborító, hogy egyes fanatikusok mire nem képesek: egy francia fickó petíciót gyűjtött, hogy változtassák meg a végeredményt és Hamilton legyen bajnok, többen pedig súlyosan megfenyegették Latifit!

Verstappennek az év folyamán több győzelme volt, mint Hamiltonnak, és kb. 5-6 olyan futam, ami ha gikszermentesen alakul, akkor Verstappen utolérte volna Schumacher 2002-es rekordját, aki már 6 futammal a vége előtt bebiztosította VB-címét! Egyetértek, az év során legalább 40 pontnyi előnyt dobott el Hamiltonnal szemben, ebből 2-3 futamot önhibáján kívül!

Hamilton 2021 vége felé nem rejtette véka alá, örülne, ha 2022-ben is Bottas maradna a csapattársa, mert Russellel szemben Bottas olyan versenyző, aki a VB-cím szempontjából nem jelentene rá veszélyt! Ekkora pofátlanságot - ja, hát így könnyű bajnoknak lenni, ha senki nem jelent rá veszélyt! Legyen az akárki akármelyik sportágban, ha valaki igazi bajnoknak akarja tartani magát, az küzdjön is meg rendesen a címért, önerőből mutassa meg, hogy mit tud másokkal szemben!

Verstappen egyértelműen megmutatta, hogy azonos autóban ülve mennyivel jobb lenne, mint Hamilton, az autó pedig - az év végi hivatalos motorerő mérésnél kiderült, a Honda mindössze egyetlen 1 lóerővel volt gyengébb a Mercedesnél, miközben aerodinamikailag a Red Bull köröket vert rá! Másik csapattól hosszú évek után fordult elő újra, hogy valaki meg tudta szorongatni Hamiltont és a Mercedest, ami miatt a Mercedes egyből trükközésekbe kezdett - előbb a rugalmas hátsó szárny, közben pedig vésztartalékként Hamilton 18 lóerővel erősebb "szupermotorjának" fejlesztése, amit végül Abu Dhabiban be is vetettek, persze hogy nem tudott vele lépést tartani Verstappen!

Nagyon sokan botrányosnak tartják az év végi befutót, pedig az egész csak Latifi balesetén és közben a Red Bull jobb taktikáján múlott, és az ilyenek mindigis befolyásoló tényezők voltak a sportág egész történelmében! Latifi balesetét többen bundázásnak vélik, hogy ez direkt segítség volt Verstappennek, ami logikusan átgondolva teljesen abszurd: Alpha Tauri esetében tényleg nagyon gyanús lenne, Alpine vagy egy Ferrari-motoros autó elgondolkodtató, na de hogy pont egy Mercedes-motoros autó... viccnek is rossz, a Williamsnek pont hogy inkább Hamilton végső győzelme lett volna az érdeke!

Áttérve egy más dologra, ami már az idei évre vonatkozik: a Ferrari és a Haas is teljesen elengedték a tavalyi évet, mert közben már az idei autót fejlesztették, és az év elejei gyári teszteredményeket látva mindkét csapat nagyon optimista, kíváncsian várom, hogy mit hoztak össze, versenyen mit érnek majd el! Ideje lenne már, hogy megszakadjon a pechsorozat, bár nem vagyok kimondottan Ferrari-drukker, de ez akkoris negatív rekord, soha nem volt még ilyen, hogy a Ferrari zsinórban 14 évig ne szerezzen VB-címet (2007-ben Räikkönennel szerezték az utolsót)!

2022. febr. 9. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!