Ki a kedvenced a forma 1ben?
A régiek közül Hakkinen, Jacques Villeneuve.
A mostaniak közül Leclerc, Noris.
Szép kérdés! 😀
Nos, az a helyzet, hogy a 2000-es évek közepén, amikor én elkezdtem komolyabban követni, akkor Felipe Massa (illetve Kubica) lett a kedvenc, hisz akkoriban ők elég nagyot mutattak, aztán jött a tragikus nap, amikor megváltozott minden és Massa karrierje megtört. Persze továbbra is szurkoltam neki, jött 2010, örültem hogy Schumacher is ott van és teltek a napok, hetek, hónapok és a ma már történelmi pillanatok peregtek. Vettel ment elől a csúcs kocsival, senkitől sem zavartatva, azonban mindig volt egy ember, aki eléri gyengébb autóval! Ez nem volt más, mint Fernando Alonso, ekkor döbbentem rá, hogy csapatnak szurkolni kár a vezetőség és minden változik, most attól, hogy egy brandnek szurkolok, annak semmi konkrét jelentősége nincs, viszont a pilóta mindig is örök és ha nincs Alonso, akkor az akkori VB is mindig laposabb lett volna és ez az ami hajtja a szurkolást tovább, találni kell egy olyan pilótát, aki egy terminátor. Jelen mezőnyből sok kedvencem van, Ricciardo és Norris, valamit Russel is jó pilóták, Ricsifiú személyében pedig egy mókamestert kapunk, viszont annyira komplex pilóta, mint Alonso nincs. Saját állítása szerint is ő mindig abban a legerősebb, hogy mindenhez egy kicsit konyít, ami egy versenyzőt jellemezhet, soha, de tényleg soha nem adja fel, ami manapság a "soha" szó értelmében viszonylag egyedülálló és még karaktere is elképesztő. Örökké ismételhető beszólások, mondatok és akciók a pályán és az interjú zónában is akár, az utolsó régi vágású pilóta, mindenképp ajánlom őt figyelni, ugyanis 20 évente, ha születik ennyire sokoldalú versenyző!
Végszóként tehát akikre érdemes odafigyelni (nyilván úgy, hogy nem tudni mit hoz a jövő évi szabály változás halmaz):
George Russel a legnagyobb fiatal tehetség
Lando Norris a második legnagyobb fiatal
Daniel Ricciardo a mókamester
Mick Schumacher Michael fia
Carlos Sainz tapasztalt spanyolos mentalitású pilóta
Charles Leclerc 2021-ben kicsit eltűnt a tömegbe, de ő is tehetség
Guanyu Zhou az első (újonc) kínai pilóta
és végül: Fernando Alonso a sokszínű, sokoldalú, régi vágású legenda.
Pierre Gasly.
Az F1-et, mint élsportot, nem csak a nyers szakmai (vezetési) tudás, hanem az emberi csúcsteljesítmény miatt is nézem.
Gasly bő egy évig a Toro Rossónál vezetett nem különösebben meggyőző eredményekkel, majd Ricciardo visszavonulásával esélyt adott neki az új pilótáival hírhedten türelmetlen Red Bull, a sztárpilóta Verstappen mellett második számú pilótaként. Ez teljes kudarc volt, fél évnyi harmatgyenge produkció után, az idény felénél lecserélték. Akkor úgy tűnt, végleg leszerepelt, a szezon maradék részében még elvegetál a Torónál, aztán ennyi volt, vége a karrierjének. Ehhez képest a béka segge alól képes volt újra összerakni magát, és nemhogy visszatért kezdeti önmagához, hanem folyamatosan fejlődött, egyre gyakrabban nyújtott erős versenyzőhöz méltó teljesítményt, és idén már az egész évben ő vitte a hátán az Alpha Taurit, vastagon elverve az újonc csapattársát (ahogy az a jó pilótáktól várható). Ezek után Gasly szerintem a mentális erő világbajnoka lehetne.
Hamilton(meglehet kövezni én sosem voltam Verstappenes), Russell ,Leclerc ,Sainz ,Norris ,Ricciardo ,Gasly.
De szerintem a kis Schumiban is van potencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!