A Forma-1-ben a Perezt miért szólítják gyakran "Csekó"-nak?
Figyelt kérdés
Honnan, miből származik ez a név?2021. nov. 8. 20:21
1/8 anonim válasza:
Mexikóban minden Sergio nevűt Checo-nak beceznek, ennyi a, story de ezt ő is elmondta
2/8 A kérdező kommentje:
Erről valahogy lemaradtam, mikor mondta. Erre egyébként gondoltam, de a Sergiot és a Checot valahogy nem tudtam összeegyeztetni, annyira nem hasonlítanak egymásra. De akkor már ezt is tudom, köszönöm.
2021. nov. 8. 20:39
4/8 anonim válasza:
Spanyolban sajnos ilyenek a becenevek, hogy nem mindig lehet olyan egyértelműen következtetni a főnévre a becenévből mint más nyelvben (pl: Delfino - Pillo, Eduardo - Lalo, Sergio - Checo stb.) így sokszor "meg kell tanulni" hogy melyik becenév milyen névhez tartozik.
5/8 anonim válasza:
ez olyan, mint a magyarban a Dodi (annak mi köze a Józsefhez?)
6/8 A kérdező kommentje:
Mi?! :O A Dodi az a József? :OOO
Ezt nem tudtam. Pedig van József a családban, de sosem szólítottuk még így.
De már csak emiatt is érdemes volt feltennem a kérdést. :)
2021. nov. 10. 18:00
7/8 anonim válasza:
épp az a lényrg hogy ez BECENÉV, mégis leeszik sokan a kommentátor fejét mert "zserdzsót" mond, nem"csekót"..
8/8 anonim válasza:
A Dodit én nem ismertem, de a Pityu, Bandi, Bözsi hasonlók még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!