Ezek a magyar vízilabdázók meg úszók milyen vallásúak, milyen "gyökerűek", milyen származásúak, milyen népcsoporthoz tartozók?
Figyelt kérdés
A férfi vizilabda szöv. kapitány neve Marcz (az a betűn két pont) illetve feltünt, hogy a régieknél is meg a mostaniaknál is gyanúsan szép magyar nevek vannak (Kárpáti, Gyarmati, Egerszegi, Darnyi,Horkai, Sárosi, stb.) vagy Steinmetz... meg úgy elnézve a fejeket, az egészet nem lehetséges, hogy zsidó származásúak? Nem baj persze:-) nehogy valami érzékeny mimóza lélek felsikoltson csak kérdezem...2021. aug. 10. 10:37
1/11 anonim válasza:
Manhertz pl sváb, Pilisvörösvárról származik.
2/11 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor a Steinmetz is hasonló...hasonló a neve a válaszolónál említettnél de az általam felsoroltaknak "gyanúsan" szép magyar neve van...
2021. aug. 10. 10:45
3/11 A kérdező kommentje:
Látom megsértődtek az érdekeltek hozzátartozói (máskor egy-egy kérdésnél csak úgy hemzsegnek a válaszok) és tényleg nem akartam megsérteni senkit de feltűnt, hogy az úszók világa egy zárt közösség ugyanúgy mint a zenészeknél például. Az LGT zsidó származású volt, Fenyő, Szandi, Geszti, az Első Emelet, tehát ők összeszedik egy kupacba a hasonszőrűeket és együtt dolgoznak, tevékenykednek. Valahogy úgy tűnik, hogy az úszók világa is ilyen. Vagy ott van az egykori Neoton is...Zoltán Erikával kiegészülve. De például Vincze Lilla vagy a csapata a Napoleon BLD már nem az. Ezt pontosan tudom mert Lillust ismerem. Szval szerintem a zsidó származásúak egymással együtt szeretnek alkotni.
2021. aug. 10. 11:00
4/11 anonim válasza:
Igen többnyire zsidók. A zsidók szeretnek híresek lenni és arra a sport egy nagyon jó eszköz.
5/11 A kérdező kommentje:
4:
Igen. Gyanítottam...köszönöm a megerősítő választ!
2021. aug. 10. 13:32
6/11 anonim válasza:
Mondjuk az, hogy "i"-vel magyarosított családneve van valakinek, az nem jelenti hogy zsidó gyökerei vannak. Svábok, vagy más nemzetiségűek pont úgy magyarosítottak. Pláne, ha az eredeti nevüket nehéz volt kiejteni.
7/11 anonim válasza:
a német magyar focimeccsen volt, hogy egy időben majdnem több német nevű volt nálunk mint a germánoknál, mert ott ugye már elég sok az úgymond újgermán
8/11 A kérdező kommentje:
Egerszegi Krisztina zsidó.
Miért undorodok tőle...? Azért mert Zsidó. Nem olyan mint mi. Nem magyar. Zsidó.
2021. aug. 12. 15:42
10/11 anonim válasza:
Märcz Tamás valszeg német. Régen ott voltak a válogatottban a Decker fivérek (Decker Attila és Decker Ádám). Szerintem ők is azok, vagy svábok, bajorok igazából mindegy. Egerszegi Krisztina miért lenne zsidó? Magyaros neve van: Egerszegi (Zalaegerszeg) nevű városból származik a családja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!