Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az idei olimpián hány olyan...

Az idei olimpián hány olyan sportág volt, amelyeken a profik nem vehettek részt (ha akartak volna, akkor sem)?

Figyelt kérdés
A férfi labdarúgás idesorolható. Volt még ilyen? Baseball? Golf? Ökölvívás?

2021. aug. 9. 09:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A férfi labdarúgás? A spanyol csapatban szerintem csak spanyol első osztályban focizók voltak. Real Madrid, Barca, Sociedad játékosokkal voltak tömve.

2016-tól kezdve már profik is indulhatnak boxban (de amatőr szabályrendszerek szerint vannak a meccsek), úgyhogy a birkózás maradt az egyetlen tisztán amatőr sport.

2021. aug. 9. 10:34
 2/11 A kérdező kommentje:
De azok a spanyol játékosok három kivételével 23 éven aluliak voltak, több ennél idősebb nem szerepelhetett!
2021. aug. 9. 10:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még mind profi játékosok. Ez az elsődleges munkájuk, és sztárcsapatok tagjai már ebben a korban.
2021. aug. 9. 10:56
 4/11 A kérdező kommentje:
De nem minden profi indulhatott. Mit nem értesz ezen?
2021. aug. 9. 11:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik profi indulhatott, csak túlkorosakból lehetett maximum 3. De az a három bárki lehetett. Ettől még ez egy profi szintű sport az olimpián. Két külön dolog a profizmus, meg a korhatár. Az U21-es EB sem lesz amatőr attól, hogy nem mehetnek túlkorosak.
2021. aug. 9. 11:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem indulhatott bármelyik. Ha már kiválasztottak három túlkorost, a többi nem indulhatott. Nem érted a lényeget: a legjobb, profikból álló válogatottak férfi labdarúgásban nem szerepelhettek.
2021. aug. 9. 11:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez akkor sem a profizmussal kapcsolatos, ez csak egy kor szerinti szabályozás. Inkább ahhoz lehetne hasonlítani, mint ahogy a küzdősportokban/súlyemelésben a súlycsoportok lekorlátozzák a versenyzőket. (Csak súlyt lehet leadni, kort meg nem. :D)

Egyébként ez pont az UEFA lobbija, akik így szorítják vissza kicsit az olimpia jelentőségét, hogy a VB legyen a fő nemzetközi verseny a labdarúgásban. Más sportágakban folyamatosan enyhültek a szabályozások.

2021. aug. 9. 11:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Te tetted fel rosszul a kérdést, hiszen a profizmushoz köze sincs a konkrét, életkori megkötésnek. Ha van egy profi is aki részt vett, akkor nem igaz hogy a profik nem vehettek részt.

De mindegy is. Tudtommal elvileg a birkózás az egyetlen sportág jelenleg ahol nem engednek profikat versenyezni. Bár szerintem a profizmust nagyon nehéz definiálni. Hiszen elvileg az a profi sportoló, aki csak a sportból él meg, illetve legalábbis az a fő bevételi forrása. Én nem hiszem hogy mondjuk a birkózásban remekül szereplő Lőrincz testvérek munka mellett sportolnának. Arról nem is beszélve hogy nyilván az államtól az eredményeikért jelentős összeget fognak kapni. Tehát már az a kérdés hogy ki a profi és ki az amatőr, nem tisztázott.

Emellett persze van például a fociban ez az U-23-as megkötés. Vannak olyan sportágak, mint a kosárlabda, tenisz, golf, ahol nem az olimpia a legfontosabb esemény, ezért sok profi kihagyja ezeket. De konkrétan a profizmus alapján nincsen több megkülönböztetés. Ökölvívásban sokáig így volt, de már ott is indulhatnak profik. Baseballban és golfban is profi versenyzők indultak.

2021. aug. 9. 11:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam utánaolvasni a birkózásnak, de nem találtam semmilyen ezzel kapcsolatos információt. Én még életemben nem hallottam, hogy a birkózás ilyen értelemben korlátozva lenne, pedig évtizedek óta figyelemmel kísérem a sportvilág eseményeit. Azt sem értem, kiket nem engednek indulni. A szumósokat vagy a pankrátorokat?
2021. aug. 9. 15:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Hátőőő, én is csak ilyen említés szinten láttam ezt az amatőr dolgot mindenhol, hogy profi ligában versenyzők nem indulhatnak.

Az tuti, hogy az ilyen professional wrestling ligások (értsd: pankrátorok) nem indulhatnak. De szerintem pl. UFC-ben lévő profik sem indulhatnak, de erre nem találtam egyértelmű választ.

2021. aug. 9. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!