Mit szólnátok, ha kard és tőr számokban betiltanák a kétlámpás találatok ünneplését?
Ez elvileg egy gentleman sport volt valaha, rendkívül méltatlan, hogy az akciók felét egyszerre "ünnepli" mindkét fél a bírók befolyásolásának céljából. A fociban a színészkedést a videobíró jelentősen csökkenteni tudta, a vívásban már régóta van videózás, tehát eleve nem is értem, hogy mi ez a műsor.
Én kétlámpás találat ünneplését a pont automatikus ellenfélnek ítélésével jutalmaznám, kivéve az utolsó találat esetében, ahol nem akarnék belerondítani a győzelem feletti érzelmek útjába.
Én feltételezem, hogy egy tétre menő csörténél, van akkora feszültség a sportolókban, hogy jól esik ordítani egy nagyot egy találatnál.
Szerintem ezt meg kell nekik hagyni.
Az ordibálások többsége műbalhé, részben dominancia kifejezése az ellenféllel szemben, részben próbálkozás bírói döntés befolyásolására.
Mellékesen jegyzem meg, hogy a kardcsapat bronzmeccsét 42:40-nél otthagytam, mert az utolsó asszót Szilágyi 40:26-os vezetéssel kezdte ... és 14 tust kapott a némettől. Később olvastam, hogy olimpiai egyéni bajnokunknak végül sikerült bevinni 5 találatot.
Az addig oké, hogy valódi, pontot érő találatokat ünnepelnek. Engem a nyilvánvaló kamuzás és sportszerűtlenség zavar. Nem hiszem hogy Gerevich Aladárék úgy színészkedtek, mint ami most megy a páston.
Igazából arra módosítanám a javaslatot, hogy kétlámpás találat esetén büntető tust kapjon, aki úgy ünnepelt, hogy végül nem neki ítélték a pontot. Ha annyira biztos a találatában, akkor mindegy, ha meg nem biztos benne, akkor ne ordibáljon, vagy vállalja a kockázatot hogy büntetőtust fog kapni érte. Fociban is vannak határok, mezlevételért, sportszerűtlen ünneplésért sárga lapot adnak.
Szerintem nincs igazad, ahogyan nem volt a kommentátornak sem, aki ugyanazt mondta mint te, hogy az ünneplés csak a bírók befolyásolását célozza.
A találatokat lámpa jelzi, vagyis a sportoló biztos lehet benne, hogy ő talált, vagyis jogosan ünnepel. Hogy aztán a bíró - gyakran videobíróval megtámogatva - melyik találatot adja meg, az egy más kérdés...de attól a találat még találat.
Ha az ünneplés nem megalázó az ellenfél számára, akkor nincs vele semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!