A mai napot megelőzően volt már olyan valaha a Forma-1 történelmében, hogy a pole pozícióból induló versenyző el sem rajtol a versenyen?
Tehát nem arra gondolok mikor közvetlenül a rajt után kiesett a pole-ból rajtól versenyző baleset vagy egyéb miatt, még csak nem is arra hogy amikor a lámpák kialudtak akkor a rajtrácson ragadt, hanem amikor már fel sem állt a rajtrácsra, azaz a felvezető kört sem kezdte meg, ergo hivatalosan is DNS (did not start)került a neve mellé.
Én személyesen nem emlékszem ilyenre a mai napot megelőzően (ugye ma Leclerc-kel történt meg ez), de attól még lehetett ilyen. Ti tudtok ilyenről, volt valaha ilyen eset?
2005 US GP
2001 Monaco GP
1996 Francia GP
Meg nem F1 futam, de FIA WDC futam:
1955 Indianapolis 500
egyébként a felvezető körrel még nem kezded meg a versenyt, szóval ha ekkor történik valami, pl. megadja magát a motor, mint '96-ban Schumachernek, az is "did not start".
amúgy találtam egy listát (ezek szerint nem sok hasonló fordult elő):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!