Ki a Forma-1 legalulértékeltebb versenyzője?
A mai Pérez győzelem kapcsán jutott eszembe, hogy vajon van-e még egy olyan versenyző akit az átlag közvélemény illetve talán maga az F1 is annyira alulértékel, semmibe vesz mint Pérezt. Egy korszakos zseni a csávó, ezt nem csak a mai 18. helyről előhúzott győzelme, de az egész szezonja, sőt a pályafutása nagy része (talán a 2013-as McLaren-es kiruccanás a kivétel) alátámasztja. Mégis, soha senki nem említi őt még az 5 legjobb pilóta közt sem, senki se tartja világbajnoki címre esélyesnek, sőt konkrétan ülése sincs jövő évre. Úgy hogy közben Raikkönenek, Vettelek, Givoinazzik, Latifik stb. fix üléssel bírnak. Miért értékelik ezt az embert ennyire le, mikor évek óta hétről hétre bizonyítja klasszisát? Mesterien kezeli a gumikat, alig hibázik, konstans nagyon erős teljesítményt hoz, egy Merciben megkockáztatom még Hamiltont is megszorítaná, ha el nem is verné.
Illetve van nála alulértékeltebb pilóta jelenleg?
Jó formában van, semmi kétség, na de korszakos zseni? Melyik csapattársát verte rommá? Kobayashit nem. Hülkenberget nem. Ocont nem. Buttont baromira nem. Egyedül az ifjabb Strollt.
Egyébként abban egyetértek, hogy jelen állapotában elég alulértékelt pilóta, pont azért, mert a korábbi években elég szürke volt, most meg nem, és idő, míg az emberek átértékelik a fejükben a képet.
Abba az autóba ülve, amelyikben Kimi megy jelenleg, kicsit más lenne a kép.
Szimpatikus, de átlagos versenyző, semmi extra (a gumikímélés nem az), jó szponzori háttérrel.
Láttátok Russelt Hamilton autójában, partiban volt végig a hétvége folyamán Botassal, a futam meg simán az övé volt. Akkor ő inkább alulértékelt, mint Perez.
Russell hol alulértékelt? Az egész mezőny egyik legnagyobb tehetségének tartja mindenki. Persze nyilván ez a reális, én is bírom a srácot, hatalmasat ment, de itt most arról érdeklődtem hogy ki a legalulértékeltebb. Russell a helyén van kezelve, mindenki tudja hogy extra tehetséges és pár éven belül top csapatban lesz.
#1 Én másképp látom. Szerintem nyugodtan hasra lehet esni tőle, ugyan hányan képesek pl. arra hogy a mezőny legeslegutolsó helyére visszaesve futamot nyerjenek, úgy hogy még csak nem is a mezőny legjobb autóját vezetik? Ilyesmit még Hamilton vagy Verstappen se nagyon villantott. Igen, a Mercik elrontották a futamot, de ilyesmi más versenyeken is előfordul, az még nem von le semmit abból hogy Pérez úgy ment át megint a mezőnyön (csak idén sokadik alkalommal), mint kés a vajon. Az sem gyenge, hogy sem Merciben, sem Red Bullban nem ül, két versenyen el sem indult, és ezzel is negyedik az összetettben, azaz Merciken és Verstappenen kívül mindenkit előz.
És akkor az érvényes szerződését kettétépve a helyére leigazolják Vettelt, aki évek óta mást se csinál mint pörög, forog, hisztizik meg másokat öklel fel. Leclercnek 98 pontja van, Vettelnek 33, úgy hogy Leclerc 4x esett ki, Vettel csak 2x. Pérez meg el sem indult két versenyen, és 125 pontja van, majdnem 4x annyi mint Vettelnek. És lenne több is ha az autója nem hal meg előző hétvégén is dobogós helyről.
Erről beszélek, mint alulértékelt. Itt se ismeri el senki hogy jó versenyző, pedig az.
Raikkönent meg hagyjuk, ő évek óta semmit se mutat, csak alibizik, ez nem csak az autója miatt van. Öt évig volt a Ferrarinál, ráadásul akkor a Ferrari VB címekért harcolt többségében, öt év alatt egyszer tudott egy versenyt nyerni a mezőny egyik legerősebb kocsijával. 2014-ben 12. lett az összetettben. Lehet hogy régen jó volt, de az utóbbi években gyakorlatilag Giovinazzi szintje. Látszik is idén, azonos pontszámmal állnak hasonló eredményekkel nagy átlagban időmérőn és versenyen is. Most is az időmérőn még a tök újonc Aitken is elé kvalifikált egy Williamsszel. Ez nem nagy teljesítmény.
Jelen mezőnyben szerintem Gasly. Talán egyedül a Red Bull becsüli meg azzal, hogy a tesócsapat húzóemberévé igyekszik fejleszteni, de az általános vélekedés és a sportújságok szerintem közel se vannak róla olyan véleménnyel mint amit érdemelne. Voltak hibái, láthatóan nem tetszik neki a nyomás (bár ugyanitt jelzem hogy Verstappen 3-4 pilótát kivéve mindenkit elnyomna), viszont ha megkapja a nyugodt és ismert környezetét, nagyon magas szintet tud hozni. Sajnálom hogy nem lesz egy Gasly-Albon duó, ott azért lenne műsor házon belül, tudva hogy egyikük se lesz soha világbajnok, sőt a maximumot is abban látom hogy néhány szerencsésebb dobogó összejön.
Meg Perezt tartják alulértékeltnek, de szerintem a csávó semmi extra. Rutinos róka, fél Mexikó mögötte. És ennyi.
#4 "Raikkönent meg hagyjuk, ő évek óta semmit se mutat, csak alibizik, ez nem csak az autója miatt van."
Egy kis adalék, az 'alibi' akcióiból:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!