Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » FORMULA 1: Miért nem cserélik...

FORMULA 1: Miért nem cserélik le a mostani sz*r 1.6 V6 Turbó motort újra V8-ra?

Figyelt kérdés
2014 óta nem követem a Formula 1-et, és azért mert a b@rom FIA a jó 2.4 szívós V8-at leváltották V6-ra, hogy a kedvencük a Mercedes (aki 2011 óta fejlesztette azt a motort) nyerje meg sorozatban a bajnoki címeket. Most meg elvártuk volna hogy egy Boxer vagy erősebb motor legyen, amit senki se fejleszti előre, és így mindenkinek lenne esélye. Szerintetek mennyire disznók a FIA?

2020. nov. 15. 18:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Na hát ez az, én is 12 éven keresztül követtem, amikor még 3 literes V10 motorokkal versenyeztek. A V6 váltás után 1 vagy 2 évvel hagytam ott. Az egyetlen pozitív változás ezidő alatt, hogy visszatértek automatáról a félautomata váltóra.

2020. nov. 16. 17:47
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
autómata váltó már szűk 2 évtizede nincs
2020. nov. 16. 17:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nincs. Én meg valamikor 2014 körül hagytam ott a Forma 1-et és valamikor 2002 körül kezdtem el követni. Az automata váltókat pont akkoriban hozták vissza néhány évre és talán a V8 váltás után tiltották be újra.

2020. nov. 16. 18:01
 14/16 anonim ***** válasza:
31%

fura azt mondani, hogy a régi szép időkbe... miközben a nagy Schumacher időkben is autómata váltó, blokkolásgátló, kipörgésgátló, aktív felfüggesztés... Jelenleg semmilyen segédlet nincs az f1-ben

De ha abbahagytad, akkor 2022-re érdemes lesz újra nézned, egy 30 éves problémát oldanak meg az f1-be, a turbulenciát!

2020. nov. 16. 21:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez az automata váltó nem volt túl sokáig, nem? Nem emlékszem rá.

Bár én Senna halála után évekig nem néztem.

2020. nov. 16. 23:17
 16/16 anonim ***** válasza:
35%
Megtudhatnám miféle automata váltóról beszélgettek? Ez ilyen humbuk féle vagy volt, vagy nem, mint a "Benetton 1994 volt-e kipörgésgátló ,vagy sem" dolog? Mert szó szerint automata váltós kocsi sosem volt. 90-től jött a pillangó váltó és mai napig az van, sose volt más, az pedig nem automata, csupán a fogaskerekeket egy elektromos rendszer rakja arrébb a kézi fogású váltó helyett, illetve bekészíti a következő kellő fokozatot GPS adatok szerint, hogy gyorsabban tudjon váltani, de nem automata!
2020. nov. 24. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!