Sport események, versenyek alkalmával, amikor a magyar csapat játszik a pályán, a kommentátor miért beszél többesszámban a siker, vagy kudarc kapcsán?
Megfigyeltem, hogy sport események, versenyek alkalmával, amikor a magyar csapat játszik, a kommentátor többesszámban beszél. Értem ezalatt azt, amikor a magyar csapat egyik játékosa, mondjuk egy futball mérkőzésen, berúgja a gólt a kapuba, azt mondja a kommentátor, hogy "Rúgtunk egy gólt!". Vagy amikor a magyar kézilabda csapat megnyeri a mérkőzést, azt kiabálja hogy "Nyertünk!"
Szeretném megkérdezni, hogy ezt mégis miért szokás így mondani? Akik a pályán játszanak, ők a maguk versenyét játsszák, amibe én, mint TV néző, semmiféle módon nem szóltam bele. Nem én rúgtam a gólt, nem is a másik TV néző, nem is a nézők a lelátón, hanem csak és kizárólag az az egy ember, aki berúgta a labdát a kapuba. Amikor pedig kikapott a magyar csapat, azt mondta a kommentátor, hogy "Elvesztettük ezt a mérkőzést!", "Nem játszottunk elég jól!", "Ezt ma elrontottuk!", "Rossz döntéseket hoztunk a pályán!" stb...
Félre értés ne essék, én nagyon mélyen tisztelem a sportolókat és az ő eredményeiket, csak a legjobbakat kívánom nekik! De tényleg nem értem, hogy nekem, mint egy teljesen kívülálló ember, nekem milyen érdemem, közöm van ahhoz, hogy a pályán játszó sportolók milyen eredményt érnek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!