Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Atlétika dolgozat Valaki tud...

Atlétika dolgozat Valaki tud segíteni Googlen alig van fent valami ?

Figyelt kérdés

1 . Miért mondják, hogy az „atlétika a sportok királynője”? 2pont/

2 . Egészítsd ki a következő mondatot: Minden sporttevékenységet …………. kezdünk, és ………….. fejezünk be. 2 pont/

3 . Ismertesd a bemelegítés jelentőségét! 3 pont/

4 . Mire figyeljünk a helyes futótechnikánál? 4 pont/

5 . Sorolj fel 5 futóiskolai gyakorlatot! 5 pont/

6 . Mi a különbség az egykezes és a kétkezes váltás között? 2 pont/

7 . Hogyan mérjük ki a térdelőrajnál a lábfejek távolságát? 2 pont/

8 . Mit fejleszt a sprintfutás? 3 pont/

9 . Milyen hibák fordulhatnak elő távolugrásnál? Legalább 3-at ismertess! 3 pont/

10 . A kislabda fogása …… vagy ………… történik. Sorolj fel 3 előkészítő gyakorlatot a kislabdahajításhoz! 4 pont/

11 . Sorolj fel 3 rávezető gyakorlatot az átlépő magasugráshoz! 3 pont/

12 . Miért fontos sportolás után lenyújtani? 2 pont/

13 . Ismertesd a háttal felállásos súlylökés szakaszait! (csak 7-8. évfolyam) 6 pont/

2020. máj. 4. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem tudom.

2. Bemelegítéssel kezdünk és nyújtással fejezünk be.

3. Izmok, izületek felkészítése a terhelésre, szívfrekvencia üzemi szintre emelése.

4. Egyenletes tempó, kezek-lábak ellentétes oldalon mozogjanak (ne kéz nélkül fuss), lábad ne csapd a talajra, ütemes légzés.

5-6-7 passz

8. erő, robbanékonyság, aerob kapacitás (?)

9. elrontott roham (belépés, vagy eltopogás a vége), kezek nem segítik az ugrás, hanyattesés a végén?

10. passz

11. passz

12. összehúzódott izmok természetes helyzetbe állítása, tejsavkiürítést is segíti (?)

13. passz.

2020. máj. 14. 11:59
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

5. Magas tęrdemelés, sarokemelés, ollózó futás, minden harmadik lépésre saroklendítés, minden harmadik lépésre térdlendítés.

6. Nem tom

7. Az elöl lévő lábfejhez tartozó támlának 2 lábfejre, a másiknak 3 lábfejnyire kell lennie a vonaltól.

10. Nem tudom

11. Gyakorlatban megvan, de nem tudom megfogalmazni érthetően.

13. Nem tom

Azokra igyekeztem válaszolni, amire az előző nem tudott, remélem segítettem

2021. júl. 5. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!