Atlétika dolgozat Valaki tud segíteni Googlen alig van fent valami ?
1 . Miért mondják, hogy az „atlétika a sportok királynője”? 2pont/
2 . Egészítsd ki a következő mondatot: Minden sporttevékenységet …………. kezdünk, és ………….. fejezünk be. 2 pont/
3 . Ismertesd a bemelegítés jelentőségét! 3 pont/
4 . Mire figyeljünk a helyes futótechnikánál? 4 pont/
5 . Sorolj fel 5 futóiskolai gyakorlatot! 5 pont/
6 . Mi a különbség az egykezes és a kétkezes váltás között? 2 pont/
7 . Hogyan mérjük ki a térdelőrajnál a lábfejek távolságát? 2 pont/
8 . Mit fejleszt a sprintfutás? 3 pont/
9 . Milyen hibák fordulhatnak elő távolugrásnál? Legalább 3-at ismertess! 3 pont/
10 . A kislabda fogása …… vagy ………… történik. Sorolj fel 3 előkészítő gyakorlatot a kislabdahajításhoz! 4 pont/
11 . Sorolj fel 3 rávezető gyakorlatot az átlépő magasugráshoz! 3 pont/
12 . Miért fontos sportolás után lenyújtani? 2 pont/
13 . Ismertesd a háttal felállásos súlylökés szakaszait! (csak 7-8. évfolyam) 6 pont/
1. Nem tudom.
2. Bemelegítéssel kezdünk és nyújtással fejezünk be.
3. Izmok, izületek felkészítése a terhelésre, szívfrekvencia üzemi szintre emelése.
4. Egyenletes tempó, kezek-lábak ellentétes oldalon mozogjanak (ne kéz nélkül fuss), lábad ne csapd a talajra, ütemes légzés.
5-6-7 passz
8. erő, robbanékonyság, aerob kapacitás (?)
9. elrontott roham (belépés, vagy eltopogás a vége), kezek nem segítik az ugrás, hanyattesés a végén?
10. passz
11. passz
12. összehúzódott izmok természetes helyzetbe állítása, tejsavkiürítést is segíti (?)
13. passz.
5. Magas tęrdemelés, sarokemelés, ollózó futás, minden harmadik lépésre saroklendítés, minden harmadik lépésre térdlendítés.
6. Nem tom
7. Az elöl lévő lábfejhez tartozó támlának 2 lábfejre, a másiknak 3 lábfejnyire kell lennie a vonaltól.
10. Nem tudom
11. Gyakorlatban megvan, de nem tudom megfogalmazni érthetően.
13. Nem tom
Azokra igyekeztem válaszolni, amire az előző nem tudott, remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!