Pulzusmérős okosórát vagy pulzusmérő pántot vegyek? Melyiket érné meg jobban?
Balettre minek pulzusmérés?
Állóképességi sportolóknak lett kitalálva a pulzusszám alapú edzés.
A mellkaspánt pontosabban mér, mint az órák optikai szenzora. Ellenben kérdés mit akarsz a futásnál, úszásnál, mert a Polar, Garmin órák optikai pulzusmérője bőven elég egyenletes futásnál pulzuskontrollhoz, ellenben rövid résztávoknál nem sokat segítenek. Ellenben ha pánttal futsz, és nem nézel semmit közben, nem tudom hogyan menne a pulzuskontroll, oké, hogy esetleg telefon figyelmeztethetne rezgéssel, de azért én ezt kevésnek érzem. Úgy értem fura, hogy azt mondod, úgysem néznéd, mégis nagyon fontos a pulzusmérés pontossága.
Egyébként úszásnál furának tartom a telefon + pánt kombót. Mert elvileg lehetséges pl. Polar H10 pánttal, elindítod telefonról, mérsz a pánttal, majd visszaszinkronizálod, de szerintem ez kényelmetlenebb, mint órával a medencéből indítani.
Szóval én inkább óra párti vagyok, de nem ilyen Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi okosórákra gondolok, hanem kimondottan sport célokra fejlesztett Polar, Garmin vagy Suunto órákra, éa ha kell a nagyobb pulzusmérési pontosság, akkor ezekhez mellkaspánt. Arra kell vigyázni, hogy nem mindegyik vízálló, úszásra is alkalmas órával működik a mellkaspánt úszásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!